Tii-dii-dii-dii: The X-Files eli Salaiset kansiot aukeavat jälleen

the_x-files_suomi_fox.jpg

Televisiomaailman kenties karmivin tunnusmusiikki kaikuu jälleen kerran suomalaisssa televisioruuduissa uusien The X-Files – Salaiset kansiot -jaksojen merkiksi tänään illalla, kun kauan odotettu minisarja alkaa Foxilla! Tätä kuusiosaista kulttisarjan uudelleenlämmittelyä kuvataan termeillä ’revival’ ja ’limited series’, mutta kumpikaan ei sulje pois jatkon mahdollisuutta. Ainakin ensimmäiset amerikkalaiset katsojaluvut antavat ymmärtää, että uudet jaksot uppoavat muihinkin kuin alkuperäisiin faneihin, ja varsinkin Californication (Duchovny) sekä The Fall (Anderson) -sarjojen fanit eksynevät katsomaan tätä jatkoa yhdelle 90-luvun suosituimmalle sarjalle. The X-Files -sarjan jatkaminen on ollut yhtä kinkkinen projekti kuin Sherlock-sarjan jatkaminen, sillä päätähtien suosio luo itsessään tilanteen, jossa alkuperäisen projektin jatkaminen on aikataulullisesti melkein sula mahdottomuus.

https://youtube.com/watch?v=_1SmJUBT5q0

Video: The X-Files miniseries official trailer

Mieheni on fanittanut sarjaa sen alusta asti, ja hän aikoo tänään nipistää ajallisesti muista menoistaan, että kerkiää yhdeksäksi kotisohvalle:

”Muistan edelleen kuin eilisen päivän sen, kun X-Filesin pilottijakso tuli Suomessa televisiosta. Seuraavana päivänä koulussa kukaan ei mistään muusta puhunutkaan kuin siitä uudesta sarjasta, jossa FBI-agentit jahtasivat avaruusolioita. Seurasin sarjaa uskonnollisesti monta vuotta, ja vaikka Mulderin siirryttyä pois FBI:n leivistä kiinnostukseni sarjaan vähän lopahti, jättivät agentit Mulder ja Scully pysyvän jäljen parhaisiin TV-sarjamuistoihin kautta aikojen. Parhaimmillaan X-Files oli kiistattomasti aivan kirkkainta TV-sarjakärkeä, ja vaikka taso ei aina ihan pitänytkään loppuun asti, ei se pääse pilaamaan hyviä fiiliksiä sarjasta.Mutta totuus näyttäisi edelleen olevan tuolla ulkona, sillä X-Files palaa ruutuun! Odotan jännityksellä uusia jaksoja, trailerin perusteella tulossa on sitä vanhaa kunnon X-Filesiä!”

the_x-files_scully_and_mulder.jpg

Sarjan faneille nämä viime päivät ovat olleet varsinaisia kissanpäiviä, sillä Anderson ja Dochovny ovat kiertäneet ahkerasti markkinointikiertueellaan. Katsojat ovat saaneet ihastella silminnähden toistensa seurassa viihtyviä päätähtiä, joiden kireät välit alkuperäisiä jaksoja kuvattaessa ovat olleet yleisessä tiedossa. Kenties aika on antanut heille hiukan tarvittua perspektiiviä asioihin. Jotkut asiat eivät kuitenkaan ole muuttuneet 90-luvusta, tai ainakaan riittävän paljon: näihin uusiin jaksoihin Gillian Andersonille tarjottiin puolet pienempää palkkaa kuin David Duchovnylle! Anderson sai loppujen lopuksi palkan hinattua tasoihin, kuten se oli jo pitkään alkuperäisten jaksojen loppupuolella. Alkujaan enemmän sidekick-tyylisenä hahmona aloittanut Anderson nousi pian osaksi vahvaa kaksikkoa, joiden ongelmallisen yhteistyön ympärille koko sarja rakentuu. Jälleen yksi esimerkki siitä, kuinka älyttömiä viihdemaailman epätasa-arvoiset palkkauskäytännöt ovat jopa tämän tason tähdille!

the_x-files_skinner.jpg

Salaiset kansiot avautuvat kunnon ryminällä, sillä sarja alkaa tuplajaksolla! Suomessa jaksot näytetään peräkkäin, mutta Yhdysvalloissa ensimmäiset kaksi jaksoa näytettiin peräkkäisinä iltoina viime sunnuntaina ja maanantaina. Vain kuusi jaksoa käsittävä minisarja on, siis, nopeasti katsottu, ja fanit jäävät varmasti kuolaamaan lisämateriaalia tältä kulttisarjalta. Ainakaan Mulderilla eli vastikään tähtensä Walk of Famelle saaneella David Duchovnylla ei ole mitään minisarjan jatkamista vastaan!

 

The X-Files – Salaiset kansiot

Fox Suomi ti 26.1. klo 21.00 alkaen

FoxPlay

 

 

 

Kuvat: Fox Suomi, Fox.

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *