TOP 3 HBO Nordic -tärppiä: Näihin jää koukkuun!

Ei, ei tämä ole mainospostaus. Kyllä, olen vain katsonut viime aikoina paljon sarjoja HBO Nordicilta, muitakin kuin sitä tämän hetken puhutuinta televisiosarjaa. Ja toki, mielelläni jaan oivallukseni teillekin!

Kuinka moni vielä muistaa vuonna 1999 pankin räjäyttäneen ja omaa televisioaikakauttaan oivasti määrittäneen Roswell-sarjan? Aika monelta tämänkin sarjan fanilta on mennyt ohi sarjan uusi versio Roswell, New Mexico, jota on voinut seurata HBO Nordicilla samaan tahtiin amerikkalaisten ensiesitysten kanssa.

Tämä uusi Roswell on periaatteessa sama tarina uudelleen kerrottuna mutta vain nykyaikaan sijoitettuna, jolloin myös hahmot ovat vähän vanhempia, nuoria aikuisia. Sarja seuraa meksikolaistaustaisen Lizin (Jeanine Mason) paluuta kotikaupunkiinsa Roswelliin, jossa odottavat huonot muistot isosiskon kuolemasta, rasistiset ennakkoluulot, sekä koko joukko ihmisiä, jotka hän on jo luullut jättäneensä taakseen. Roswellissa on myös Max (Nathan Parsons) sisaruksineen, joiden ylimaailmallinen salaisuus ei pysy enää kauaa salassa.

Ensimmäisen tuotantokautensa päättänyt ja toiselle kaudelle jo uusittu CW-kanavan Roswell, New Mexico on sekoitus perusdraamaa, romantiikkaa, yliluonnollista, mysteeriä, salaliittoja, ja kaikkea mahdollista, joka onnistuu koukuttamaan katsojan nopeasti ja tehokkaasti. Alkuperäisen sarjan faneille luvassa on aina välillä hauskoja sisäpiirin vitsejä, ja onpa yhden jakson ohjannut originaali-Liz eli Shiri Appleby. Suosittelen!

Tämä seuraavakin vinkki on kovin tutunoloinen, mutta tällä kertaa jatketaan tutun sarjan hahmojen tarinaa uusissa ympyröissä. Pretty Little Liars: The Perfectionists nappaa alkuperäissarjasta mukaansa Alisonin (Sasha Pieterse) ja Monan (Janel Parrish) Beacon Heights -yliopiston (BHU) kampukselle, jossa on luvassa kovin tutunoloista mysteeriä. Alison on apuopettaja, joka palkataan erityisesti olemaan läsnä opiskelijoille näiden vaikeassa elämänvaiheessa, ja Mona vastaa rekrytoinnista ja opiskelijoiden sisäänotosta.

Tosiasiassa molemmilla on muitakin kuvioita. Sarjan pääosassa oleva Alison yrittää kovasti olla hyvis ja äitihahmo opiskelijoille mutta onnistuu sotkeutumaan uuteen murhakuvioon. Mona jatkaa omalla älykkölinjallaan varsinkin tietoturvan suhteen eikä myöskään osaa pysyä omalla kultaisella keskitiellään. Näiden naisten lisäksi sarjan keskiössä on kolmen opiskelijan porukka, joiden niin kutsuttu ystävä kummittelee vielä traagisen kuolemansakin jälkeen.

Freeformin The Perferctionists jatkaa tutulla PLL-linjalla, mutta yliopistokuviot tuovat raikkaan vaihtelun tuulahduksen tv-ruutuun. Suomalaisille katsojille yliopistokampuksille keskittyvät sarjat ovat monesti kiehtovia, sillä kovin sisäoppilaitosmainen ympäristö eroaa paljon meidän vastaavista korkeakoulukuvioista. HBO Nordicilla sarjan ensimmäistä tuotantokautta voi seurata jenkkitahtiin.

Kissa ja hiiri -ajojahti jatkuu HBO Nordicilla Killing Eve -sarjan toisen tuotantokauden merkeissä. BBC America -kanavan alkuperäissarja nousi ensimmäisellä kaudellaan suureksi hitiksi, ja molemmat sarjan pääosanaisista nappasivat vinon pinon palkintoehdokkuuksia upeista rooleistaan.

Ensimmäisen kauden vinoutunut asetelma jatkaa vinoutumistaan, kun Eve (Sandra Oh) jahtaa edelleenkin Villanellea (Jodie Comer). Panokset ovat kovemmat molemmilla osapuolilla, ja molempien lähipiirit saavat aimoannoksen roiskeita naisten räpätessä omaa tarinaansa eteenpäin.

Mukana kuvioissa on muutama uusi hahmo, ja näkyypä ruudussa uudestaan joitakin ensimmäiseltä kaudelta tuttuja hahmoja, joiden luultiin olevan lopullisesti poissa juonesta.

 

Näitä kaikkia sarjoja on tullut tuijoteltua viime viikkoina, kun kärvistelen sängynpohjalla syöpähoitojen kourissa. Tässä näkyy televisiosarjojen parhaus: ajatukset saa pois siitä omasta todellisuudesta, vaikka edes yhden jakson ajaksi. 🙂

 

 

HBO Nordic on ilmaiseksi katsottavana, ns. pressikäytössä.

kulttuuri leffat-ja-sarjat
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *