Top 3: Ovatko nämä suoratoistosarjat jo tuttuja?

Asema 19 (Station 19) - Ruutu+

Greyn anatomian spin-off-sarja sai ensi-iltansa Yhdysvalloissa maaliskuussa, ja ensimmäinen kausi oli vain kymmenen jakson mittainen, kun hittisarjasta vetoapua toivonut uutuus tavoitteli menestystä omillaan. Pari viikkoa aiemmin sarjan henkilöt esiteltiin emosarja Greyn 14. kauden 13. jaksossa.

Sarjassa seurataan Seattlen paloaseman henkilöstöä ja toimintaa, ja pääosassa nähdään Jaina Lee Ortiz (kuvassa), jonka tähän asti tunnetuin rooli on ollut Rosewood-rikossarjassa.

Tapahtumapaikkansa mukaan nimetty sarja on lähtenyt ainakin tarpeeksi hyvin käyntiin, sillä sen toinen, täysikokoinen, tuotantokausi alkaa lokakuussa. Greyn anatomia on todella suosittu sarja, joten sen spin-offin voi olettaa pärjäävän hyvin jatkossakin. Edellinen Greyn spin-off Rakkauden anatomia (Private Practice) pyöri ruuduissa kuuden tuotantokauden verran.

Superior Donuts - Sub/MTV Katsomo

Ihan perussitcom mutta hyvin tehty sellainen toimii aina! 

Kahden tuotantokauden mittaiseksi jäänyt tuore komediasarja kertoo nimensä mukaisesti kulmakunnan parhaasta donitsipaikasta, joka on kuitenkin jäänyt hiukan jälkeen modernista menosta. Vanhaa koulukuntaa edustaa donitsikahvilan omistaja (Judd Hirsch) ja uutta meininkiä itsensä töihin puhuva kulmien kasvatti (Jermaine Fowler). Päivittäin mukana pyörivät kahvilan vakioasiakkaat ja naapurit.

Minulla on soft spot sarjan toista pääosaa esittävälle Hirschille, joka esitti veljesten isää Numb3rs-sarjassa aikoinaan. Kuuluisuuteen hän nousi jo 70-luvun lopussa legendaarisesta Taxi-komediasarjasta. Yhdessä sivuosassa donitsisarjassa nähdään myös Pulmuset ja Sons of Anarchy -sarjoista tuttu Katey Sagal.

Huom! Jos tähän sarjaan haluaa tarttua, kannattaa toimia nopeasti: jokin aika sitten alkaneen sarjan ensimmäiset jaksot eivät ole Katsomossa enää kauaa!

The Bold Type - Yle Areena

Täällä Lilyssäkin on vinkattu tästä uutuussarjasta, eikä todellakaan turhaan! Upea sarja kertoo lehtimaailmassa työskentelevistä nuorista naisista, jotka porskuttavat uralla eteenpäin setvien samalla suhteitaan ja omaa henkistä kehitystään. Hauska sarja, joka saa ajattelemaan eikä pakene vaikeitakaan aiheita.

The Bold Type on Freeformin (ent. ABC Family) alkuperäissarja, mutta ei kannata säikähtää sen olevan vain teineille suunnattu. Naiset ovat töissä Cosmon kaltaisessa lehdessä ja näyttävät olevansa täydellisesti uuden sukupolven kasvatteja: rohkeita työelämässä, anteeksipyytelemättömiä tunteissaan mutta toisaalta myös avoimia vaikeissakin asioissa.

Sarjan alkaessa helposti olettaa ja odottaa sarjan sortuvan kliseisiin, mutta virkistävästi näin ei käy, ja moni aihe yllättää käsittelytavallaan.

Tiesitkö, että sarjan yhtä pääosaa esittävä Katie Stevens (kuvassa oikealla) nousi kuuluisuuteen American Idol -laulukilpailusta, jossa hän tuli kahdeksanneksi vuonna 2010, ollessaan vain 17-vuotias?

 

Oletko jo testannut jonkun näistä sarjoista? :)

 

 

 

 

Kuvat: Nelonen Media, CBS/MTV, Freeform/Universal Television/Yle Kuvapalvelu.

Kommentit

Vierailija (Ei varmistettu)

Bold Type oli minusta hyvä, jotenkin positiivinen ja välillä melko realistinen ja välillä vähän hömppä. :) Eli juuri täydellinen viihdesarja. Telkkarista tulee aivan liikaa synkkiä sarjoja, kun minä kaipaan sarjoilta nimenomaan tiettyä kepeyttä ja viihtymistä.

Maria Hakkala

Just näin! The Bold Type on tosi hyvä (paitsi se hassu alkuselostus kertojanäänellä). :)

Kommentoi