Twin Peaks jatkuu - oletko valmis?

Maanantai 22. toukokuuta on se päivä, jota tuhannet suomalaiset tv-fanit ovat odottaneet: 90-luvun alun kulttisarja Twin Peaks jatkuu uusin jaksoin!

Alun perin ABC-kanavalla nähty Twin Peaks tekee paluun Showtime-kaapelikanavalla limited series -sarjana, eli luvassa on ennalta määrätty määrä jaksoja normaalin kausittaisen rakenteen sijaan. Suomessa nämä uudet jaksot nähdään yksinoikeudella HBO Nordicilla, ja jaksot saadaan meillä näkyviin samaa tahtia alkuperäisesitysten kanssa. Uusia jaksoja julkaistaan yhteensä 18 kappaletta, joista kaksi saadaan katsottavaksi heti maanantaiaamuna ja kaksi seuraavaa myöhemmin samana päivänä. Loput jaksot tulevat saataville kerran viikossa.

Video: Twin Peaks The Phenomenon Part 1

Alkuperäisen Twin Peaks -sarjan tapahtumat ja hahmot herättivät paljon ihastusta ja pakkomielteistä seurantaa, eikä monesta sarjasta puhuta yhtä lämpimästi ja kiihkoillen kuin tästä David Lynchin oudosta luomuksesta. Sarjan varsinaista genreä on mahdotonta määrittää lopullisesti, sillä ulkoisesta draaman ja jännityksen kuoresta huolimatta Twin Peaks on täynnä yliluonnollista, kauhua, saippuaa ja sitä jotain, mitä on vain tässä sarjassa.

Hyvin suuri joukko sarjan alkuperäisiä tähtiä ja hahmoja on mukana tässä tarinan jatkossa, vaikka joitakin suosikkeja on jäänyt pois uusista tapahtumista. Sarjahan ei olisi mitään ilman FBI-agentti Dale Cooperia, ja uudet jaksot käynnistyvätkin siitä, että Kyle MacLachlanin esittämä Cooper palaa 25 vuoden takaisiin maisemiin. Kahvia ja piirakkaa kuluu varmasti sekä ruudussa että sen ääressä, vaikka näiden uusien jaksojen varsinainen sisältö onkin pidetty salassa käsikirjoittaja-ohjaaja Lynchin ehdottomasta vaatimuksesta. Tämän takia sarjan uudesta alusta ei ole varsinaisia trailereita, vaan videot kertovat lähinnä alkuperäisestä sarjasta ja sen synnyttämästä ilmiöstä.

 

Oletko innoissasi uusista Twin Peaks -jaksoista?

 

 

 

 

Kuva: HBO Nordic.

Kommentit

Vierailija (Ei varmistettu)

TODELLA innoissani! Ilta menee tätä katsoen :)

Maria Hakkala

Kerro sitten, oliko hyvä! :)

Räyhälä
Räyhälä

On kyllä jännää. Pitää saada työt hoidettua alta pois pikavauhdilla, että pääsee vielä tänään näiden pariin!

Maria Hakkala

Ikävää, kun tavallinen elämä häiritsee television katselua! :D

Räyhälä
Räyhälä

No nimenomaan! :D

Kommentoi