Uusi draamasarja Black Box TV2:lla

Kuva: ABC

Tänään alkaa Kakkosella amerikkalainen draamasarja, joka on mennyt minulta täysin ohi! Black Box on todella uusi sarja, sillä se alkoi huhtikuussa, ja sen viimeinen jakso esitettiin vasta toissa viikolla. Hämmästyttävää tästä minun tietämättömyydestäni tekee sen, että tämä sarja on esitetty Yhdysvalloissa yhdellä neljästä valtakunnallisesta kanavasta eli ABC:llä; yleensä tällaiset sarjat näkyvät seuraamillani uutissivustoilla, mutta jotenkin tämä loppukevään ns. täytesarja on lipsahtanut käsistäni useamminkin kuin kerran.

Video: Black Box trailer

Jotkut sanovat tätä sarjaa lääkärisarjaksi ('medical drama'), mutta jo trailerin katsottua en ehkä itse luonnehtisi sarjaa noin. Sarjan pääosassa on huippuneurologi Catherine Black, joka yrittää salata sairastamansa kaksisuuntaisen mielialahäiriön. Hänellä on tytär ja poikaystävä, perhettä ja työ, mutta hän kokee tekevänsä osittain parasta työtään maanisten jaksojensa aikana, joten hän ei aina halua ottaa lääkkeitään. Sarjassa on, siis, kaksi puolta: vakava lääkäripuoli, kun Black tekee upeaa työtä potilaidensa parissa; sekä käsistä lähtevä hullumpi puoli, kun Black ei hallitsekaan omaa elämäänsä. Black Box:ista tulee jotenkin mieleen hiukan House.

Kuva: ABC

Sarjan pääosassa loistaa englantilainen Kelly Reilly, joka on suurelle yleisölle tutuin varmastikin Robert Downey Jr:n Sherlock Holmes -elokuvista Jude Law'n esittämän Watsonin tyttöystävänä ja vaimona. Minulle Reilly on myös tuttu Keira Knightleyn Pride & Prejudice -elokuvan Caroline Bingleynä. Kelly Reillyssä on yksinkertaisesti jotain, mikä tekee hänestä todella uskottavan puolihullun! Hänen ilmeessään ja olemuksessaan on sitä jotain, mikä sai minut heti ajattelemaan, että hän sopii Catherine Blackin rooliin aivan täydellisesti! She does crazy well.

Kuva: ABC

Sarjaa tehtiin 13 jaksoa, jotka Yle TV2 esittää kaikki, ja jotka näkyvät kaikki noin kuukauden ajan myös Yle Areenassa. Vielä ei ole mitään tietoa sarjan jatkosta. Hyvänä merkkinä voidaan pitää sitä, että tämä sarja tilattiin suoraan tuotantoon ilman pilottivaihetta ja että sarjan kaikki 13 jaksoa esitettiin ABC:llä (monesti huonosti pärjäävät sarjat surutta otetaan pois tv-esityksestä kesken tuotantokauden). Huonona merkkinä on kuitenkin sarjan katsojaluvut, jotka hyvän alun jälkeen hävisivät tasaisesti kilpailijoilleen. Kuitenkin kyseessä on ns. kesäsarja, joten sillä saattaa hyvinkin olla toivoa. Ymmärsin ensimmäisen kauden viimeisessä jaksossa olevan cliffhangerin, joten selkeästi tekijät toivovat toista kautta. Hienoa, että Yle näyttää tämän sarjan näin tuoreeltaan, ja taidankin itse katsoa sarjan myös!

Black Box

Yle TV2 ma 4.8. klo 21.00 alkaen

Katsottavissa Yle Areenassa jakso kerrallaan n. kuukauden ajan

P.S. Ylellä on käynnissä ohjelmaan liittyvä kilpailu, jossa voi voittaa leffalippuja!

 

 

Kommentit

Amma
Why you little!!

Kiitos, kiitos, KIITOS!! Lääketiede+draama on vaan jotain niin koukuttavaa, että oon tuijottanu mm. suht huonoa Totuuden Anatomiaa (Body of Proof), patologia kun on jostain syystä todella kiehtovaa.. Parhaita lääketieteen maailmaan sijoittuneita sarjoja ovat kyllä itseoikeutetusti ER, House ja Greyn Anatomia, joista viimeisin tosin on kituuttanut katsottavuuden rajamailla jo viime kaudet..

Maria Hakkala

Ole hyvä! :) Kyllä oon itekin tykänny aina kattoo lääketiedesarjoja, ja olen itsekin syyllistynyt McDreamy- ja McSteamy -hehkutuksiin vuosien saatossa, ja Teho-osastoahan tuijotin uskollisesti vuosikausia! Housesta on hassusti muutama viimeinen kausi kattomatta, kun siihen meni vitoskaudella jossain vaiheessa hermo; tääkin pitäs kattoo ajan tasalle! Black Box kyllä kiehtoo jotenkin, koska Kelly Reilly kiehtoo mua jollakin oudolla tavalla. :)

Maria Hakkala

Joo, hei, hyvä huomio! :)

Nannannaa
Pahinta Nannaa

Kiitti vinkistä, lähti tallennukseen! :)

Maria Hakkala

Ole hyvä! Täytyy yrittää itekin muistaa kattoo tää jälkikäteen. :)

RiikkaM (Ei varmistettu) http://californiarocksandrolls.blogspot.com/

Kyllä, kannattaa ehdottomasti katsoa! Eka kausi loppui täällä tosiaan toissaviikolla ja juurikin cliffhangeriin, joten jatkoa sopii toivoa! Kelly Reilly on niin upea ja loistava tässä sarjassa, itse asiassa niin uskottava, että miettii onkohan hän tosielämässäkin bipolaarinen :D. Lääketiede-jargonilta ei tässäkään sarjassa voi välttyä, mutta nää potilaskeissit on mielenkiintoisia, koska aivojutut yleensä on :).

Maria Hakkala

Hyvä, et jonkun muunkin mielestä Reilly on sopivan cuckoon olonen tähän rooliin! :D Kävin muuten eilen kattoon blogias, ja ahmin heti saman tien useamman kuukauden postaukset. Aivan huippua! Tulee ittelle mieleen vaihtoaika Atlantan kupeessa, ja jossain vaiheessa olis kiva elää pari vuotta siellä. :)

Mindeka
Ma-material Girl

KERRANKIN olen onnistunut luomaan automaattitallennuksen juuri oikeanlaiselle sarjalle! En ole katsonut vielä yhtäkään jaksoa, mutta kuvauksestasi tiedän, että tästä tulen tykkäämään (Joka on todella harvinaista. Olen huono innostumaan telkkarista!).

 

Maria Hakkala

Hei, mahtavaa! Hyviä katseluhetkiä! :)

Sarjaseuraaja (Ei varmistettu)
Maria Hakkala

Joo, ei saanut ei. Hassua, miten tonkin uutisen näin heti pari päivää tän postauksen tekemisen jälkeen. :D Tätä oli kai alun perin mietittykin vain yhden kauden sarjaksi, mutta cliffhanger oli kai tehty ennakkomittausten jälkeen. Eipä tää sarja kyllä hirveästi oo näkyny jenkkiviihdesivustoilla, mikä on yleensä jo aika hyvä vihje tulevasta peruuntumisesta.

outsa (Ei varmistettu)

Aivan super loistava sarja. Äkkiä lisää. Laadukas kerta kaikkiaan ja mikä parasta. EI MAINOKSIA.

Maria Hakkala

Hei, ikävä tuottaa pettymys, mutta tätä sarjaa ei tehdä lisää näiden Ylellä nähtävien jaksojen jälkeen! :( Jos pääosan Kelly Reilly vakuutti, hänet tullaan näkemään True Detective -sarjan toisella kaudella.

Kommentoi