Uusi Genius-sarja kertoo: Kuka oli Albert Einstein?

Kaikki tunnistavat Albert Einsteinin kuvat harmaantuneen villistä hiuspehkosta, ja useimmat osaavat yhdistää miehen hänen tunnetuimpaan tieteelliseen saavutukseensa, suhteellisuusteoriaan, mutta tähän rajoittuvat useimpien ihmisten tiedot 1900-luvun tärkeimmästä fyysikosta. Hänen nimensä on jo pitkään ollut synonyymi neroudelle, ja monesti sitä käytetään myös negatiivisena nimittelynä, jos joku leveilee tiedoillaan tai osaamisellaan, ja molemmat näistä käytöistä ovat olleet vahvasti läsnä myös populaarikulttuurissa.

Nykyajan paras yleistiedon levityskeino, eli viihdeteollisuus, on kuitenkin ollut harvinaisen saamaton Einsteinin elämäntarinan suhteen, eikä hänestä ole aikaisemmin tehty yhtään varsinaista elämäkerrallista elokuvaa tai televisiosarjaa. National Geographic korjaa tämän vääryyden uutuussarjallaan Genius, joka on kymmenosainen antologiasarja. Ensimmäisen tuotantokauden päähenkilö on juurikin Einstein, ja mahdollisilla tulevilla kausilla keskitytään muihin neroihin.

Video: Genius (National Geographic) - extended trailer

Genius on yhdysvaltalaisen National Geographic -kanavan ensimmäinen käsikirjoitettu fiktiosarja ('scripted series'), joka nähdään tuoreeltaan myös samannimisellä suomalaisella sisarkanavalla. Sarja kertoo Einsteinin elämästä kahdella eri tasolla, jotka limittyvät tarinankerronnassa toisiinsa. Vanhempaa Einsteinia näyttelee Geoffrey Rush ja nuorempaa Johnny Flynn, ja molemmat ovat saaneet hehkutusta roolisuorituksistaan. Sarjan taustajoukoissa on tuottaja-ohjaaja Ron Howard yhteistyökumppaneineen, ja sarja on saanut paljon julkisuutta myös olemalla Howardin ensimmäinen ohjaustyö televisiosarjojen puolella, mistä hän aikoinaan aloitti näyttelijänä muun muassa Onnen päivät -sarjassa.

Maailman tunnetuimman neron elämää seurataan Genius-sarjassa monilta eri kannoilta, osin tieteen, osin rakkauden, osin arjen näkökulmasta, ja tarkoitus on näyttää kattavasti, minkälainen tämä suuri nero oli ihmisenä merkittävien tieteellisten läpimurtojen keskellä. Sarja on aiheuttanut jo etukäteen paljon kohua seksikohtauksillaan, mutta Einsteinin ollessa kyseessä tekijät hakevat tälle oikeutusta hänen kirjavasta ja varsin vapaamielisestä rakkauselämästään.

 

Genius

National Geographic alk. ke 26.4. klo 21.00

Uusinnat mm. torstaisin ja sunnuntaisin

 

P.S. Muistithan, että National Geographic on nykyään ilmainen kanava, kanavapaikalla 20? :)

 

 

 

 

Kuvat: National Geographic.

Kommentit

smagardi
astu harhaan

Täähän vaikuttaa mielenkiintoiselta!
Pitääkin tsekkailla noi uusintojen esitysajat,
sillä keskiviikkoiltaisin ei tätä ehdi kotiin ajoissa katsomaan.

Maria Hakkala

Jes! :)

Esitysajat löytää melkeinpä parhaiten käyttämällä hakutoimintoa esim. Telsu.comissa tai Telkkä.comissa :)

Maria Hakkala

Heh, siis tietysti Telkku.comissa! :D

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.