Vielä ehdit katsoa: Sinkkuvanhemmat arjen pyörteissä

Single parents ABC TV promo season 1.jpg

Epätoivoisesti mietin, että vinkkasinkohan tästä sarjasta jo silloin muutamia viikkoja sitten, kun se alkoi televisiossa, mutta toisaalta: aivan sama! Tämä sarja on mielestäni ehdottomasti useamman viittauksen arvoinen, ja ensimmäisen jakson katsomiseen on aikaa enää vain pari päivää.

Single Parents on viime syksynä Yhdysvalloissa ABC-kanavalla alkanut komediasarja, joka on hyvin perinteinen ensemble-sarja eli se on yhden päähahmon sijaan ryhmävetoinen. Pieni joukko yksinhuoltajia pitää yhtä ja auttaa toisiaan arjen aikataulujen hallinnassa. Suurin osa lapsista on samalla luokalla koulussa, missä vanhemmat yrittävät vältellä omia velvollisuuksiaan kiireisiinsä vedoten. Sarjan alussa joukon tasapainoa uhkaa uusi isä, joka halutaan laittaa ruotuun mahdollisimman pian ja tehokkaasti.

Tämän tuoreen komediasarjan pääosissa nähdään raikas sekoitus tuttua ja tuntematonta. Tunnistettavimpia näyttelijöitä taitavat olla Brad Garrett (Everybody Loves Raymond), Leighton Meester (Gossip Girl) sekä Taran Killam (Saturday Night Live). Joukon täydentävät Kimrie Lewis (Scandal) ja Jake Choi (Succession). Aivan huippuja ovat myös sarjan lapsinäyttelijät, joista jokaisesta varmasti kuullaan jatkossa paljon!

Olen viime aikoina kärsinyt paljon tylsyydestä televisiosarjojen suhteen, eikä oikein mikään onnistu nappaamaan mielenkiintoani, saati sitten pitämään siitä kiinni, mutta Single Parents on siinä onnistunut, ja sen takia haluan ehdottomasti suositella sarjaa kaikille.

Single Parents on lämminhenkinen komedia, mikä kuulostaa todella tylsältä, mutta sitä se ei ole. Sarjassa on hyvä tasapaino sarkasmin ja sydämellisyyden välillä, ja arjen päättömän touhottamisen lisäksi siinä toimivat ne pienet hetket, kun rauhoitutaan draaman pariin. Toki sarja iskee minulle, koska minulla on lapsi ja voin siten kuvitella itseni vastaaviin tilanteisiin, mutta uskaltaisin väittää sarjan toimivan myös niille, joilla ei ole eikä tule omia lapsia. Hyvin tehdyssä komediasarjassa pystyy asettumaan toisen saappaisiin ja näkemään tilanteen hauskuuden tai vaikuttavuuden ilman suoraa omakohtaista kokemusta.

Jos haluat tutustua sarjaan helposti, on jo vähän kiire! Single Parents -sarjaa esitetään Suomessa FOXilla, ja vaikka itse sarja on alkanut jo joitakin viikkoja sitten, on ensimmäinen jakso vielä kahden päivän ajan katsottavissa FOXplayssä (selaimella, ei mobiilissa). Muutamat ensimmäiset jaksot voi katsoa vielä tuolta palvelusta, ja sen jälkeen voikin hypätä myös televisioesitysten kelkkaan. Kannattaa suoraan etsiä tv-tiedoista esitysajat, niitä kun on useampia.

Ja ei, tämä ei ole mikään maksettu mainos, olen vain niin innoissani tästä sarjasta!

 

 

 

 

 

Kuva: ABC.

perhe vanhemmuus suosittelen suosittelen
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *