Viikon kotimaiset: Gladiaattorit, kanavamuutokset ja Skam!

Gladiaattorit uusi sarja Nelonen Juhamatti Vahdersalo.jpg

Ei riittänyt legendaarisen Gladiaattorit-sarjan uusinnat kansalle, vaan ruutuun vaaditaan tuoretta lihaa, verta ja kyyneleitä! Subin juhlavuoden uusintojen vanavedessä Nelonen ilmoitti huhtikuussa tekevänsä uuden version tästä ysäriklassikosta. Tänään julkistettiin ohjelman ammattilaiset eli gladiaattorit, joiden ohi ja läpi ohjelman kilpailijoiden pitäisi päästä.

Gladiaattoreilla on osittain samat lempinimet kuin alkuperäisessä versiossa, mutta uusiakin on joukossa, osittain näiden uusien ammattilaisten omien määrittävien piirteiden innoittamana. Moni heistä on jo valmiiksi julkisuudessa tunnettuja, ja loputkin tulevat syksyllä tutuiksi koko kansalle. Gladiaattoreina nähdään muun muassa Amin Asikainen, Martina Aitolehti, Rita Niemi ja miehensä Aki Manninen sekä Vertti Harjuniemi.

Kilpailijahaku oli suosittu useamman sadan hakemuksen voimalla, ja viime viikon valintatilaisuudesta jatkoon päässeet haastajat pääsevät tositoimiin kesäkuun alun kuvauksissa. Ohjelman ensimmäisen kauden kaikki jaksot kuvataan 2.-9. kesäkuuta Tampereella, ja edullisia lippuja kuvauksiin voi ostaa kuka vaan. Syksyllä voi televisioruuduista tarkistaa, ovatko omat suosikkilajit vielä mukana, ja onko Mohikaani vieläkin se kaikista hankalin vastustaja!

TV5 Discovery uusi kanavapaikka.png

Siitä saakka, kun Yle Teema viime kuussa lopetti toimintansa kanavapaikalla 7, yhdisti voimansa ja puolitti ruutuaikansa Yle Fem -kanavan kanssa, olen miettinyt, mitä suurien mahdollisuuksien 7-kanavapaikalle tehdään. Olisi tyhmää antaa paikka aivan uudelle kanavalle, mutta tuntuisi oudolta, jos jo olemassa olevat kanavat vaihtaisivat paikkoja. Tähän outouteen pitää nyt vain tottua, sillä Discovery Networks Finland ilmoitti heidän televisiokanaviensa vaihtavan enemmänkin paikkoja. Tässä uudet kanavapaikat, jotka ovat voimassa keskiviikosta 17. toukokuuta alkaen:

  • TV5: kanavapaikka 7
  • Kutonen: kanavapaikka 10
  • TLC: kanavapaikka 11.

​Frii pysyy tutulla kanavapaikalla 16. Mielestäni on hienoa, että katsojamäärillään vakuuttava TV5 siirtyy kanavapaikoissa lähemmäksi niin sanottuja isoja kanavia. Yle, Maikkari ja Nelonen eivät ole enää ainoita tärkeitä televisiotoimijoita Suomessa.

Huom! MTV3 HD -kanava on muuttunut vapaasti katsottavaksi, ja lisäksi valikoimaan ovat ilmestyneet SUB HD ja AVA HD -kanavat!

Video: Ylen Vaakakapina:n video Skam:in tekijöille

Norjalainen nuortensarja Skam on hullaannuttanut suomalaisten nuorten lisäksi myös aikuiset, ja moni ilmaisi pettymyksensä sarjan tekijöiden kerrottua, että tällä hetkellä pyörivä neljäs tuotantokausi jää sarjan viimeiseksi. Pettymyksensä ilmaisivat myös Ylen Vaakakapina-ohjelman ja -liikkeen Jenny Lehtinen ja Saara Sarvas, jotka julkaisivat tämän kuun alussa videoteitse julkisen vetoomuksen Skam-sarjan tekijöille mahdollisesta seuraavasta kaudesta ja sen toivotusta päähenkilöstä.

Skam-sarjaahan on ylistetty nuorten elämän realistisesta esittämisestä kaikkine epävarmuuksineen ja ongelmineen, siten, että sarjan hahmoissa näkyy oikeiden nuorten kamppailut muun muassa seksuaalisuuden, kulttuurien erilaisuuden ja mielenterveysongelmien suhteen. Vaakakapina:n tekijät haluavat Skam:in tekijöiden huomaavan, että ylipaino ja siihen liittyvät asiat esitetään sarjassa vähemmän realistisesti ja enemmän negatiivisen stereotyyppisesti kuin sarjan muut aiheet, aivan kuten pop-kulttuurissa muutenkin. Olisiko sinusta Chris hyvä päähenkilö, jos sarjaa päätetään jatkaa viidennelle kaudelle?

 

 

 

 

 

Kuvat: Nelonen, TV5.

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *