Viikonlopun tv-poiminnat: House of Cards, BBC-komediaa, ja sci-fiä

house_of_cards_s4_underwood.png

Omalaatuisen ja väkevän poliittisen draaman faneilla on tänä viikonloppuna onnenpäivät ja todennäköisesti tyhjennetty kalenteri, sillä Netflixin House of Cards -sarjan 4. tuotantokausi on julkaistu kokonaisuudessaan! Ajankohtaisesti tämän kovasti odotetun uusimman kauden teemana on Yhdysvaltain presidentinvaalit, eikä tämä yhtymäkohta tosielämän tapahtumien suhteen varmastikaan ole sattumaa. Sarjan faneille teema on oikea lottovoitto, sillä Netflix on suoltanut jo kuukausia verkkoon kaikenlaista vaalimateriaalia, ja huikea Kevin Spacey Frank Underwoodina pääsee jälleen loistamaan lukuisien palkintojen arvoisesti. Jos nämä uudet jaksot tulee ahmittua heti kokonaisuudessaan, ei hätää: House of Cards on uusittu jo viidennelle kaudelle, joka ilmestyy ensi vuonna!

https://www.youtube.com/embed/BLDd1V1Z-ds” width=”1920″>

Video: W1A series trailer (BBC)

Lauantaina 5.3. Yle TV1:llä klo 18.15 alkaa hervottoman hauskalta näyttävä tosielämää parodioiva Kyllä BBC hoitaa -komediasarja. Tämä sarjauutuus itse asiassa jatkaa Twenty Twelve -nimisen sarjan tarinaa, jossa seurattiin mokumentti-tyylisesti Lontoon olympialaisten järjestysorganisaatiota. Twenty Twelve on joskus näytetty täällä meilläkin, mutta tämän Kyllä BBC hoitaa (eng. W1A) voi kyllä katsoa hienosti ilman tietoa edeltävästä sarjasta.

Sarjan pääosassa nähdään Downton Abbey:stä tuttu Hugh Bonneville, joka on jopa mahtavampi komediassa kuin draamassa! Hänen hahmonsa, Ian Fletcher, on BBC:n uusi arvojohtaja, jonka työelämän ponnisteluita sarjassa seurataan. BBC:n itse tuottamassa sarjassa nauretaan BBC:lle, television tekemiselle ja tekijöille ja myös jopa dokumentille genrenä. Huumori on kuivaa ja peribrittiläistä, mutta sarjalle kannattaa ehdottomasti antaa mahdollisuus! Luvassa on toistaiseksi tehdyt kahdeksan jaksoa, ja lisää on oletettavasti tulossa myöhemmin.

limitless_sub.jpg

Esittelin loppuvuodesta amerikkalaisen sarjasyksyn mielenkiintoisimpia uutuuksia, ja yksi näistä sarjoista oli Limitless, joka alkoi viime viikolla Subilla. Bradley Cooperin tähdittämän samannimisen elokuvan tarinaa jatkava sarja keskittyy seuraamaan elämässään ajelehtivaa Briania, joka saa ihmisen täyden kapasiteetin aktivoivan mystisen pillerin. FBI luonnollisesti kiinnostuu käyttämään miehen kykyjä, mutta Brianiin vaikuttaa kulissien takana myös vaikutusvaltainen senaattori Eddie Morra (Bradley Cooper). Jos sarja kiinnostaa, kannattaa pian käydä Katsomossa tsekkaamassa ensimmäiset neljä jaksoa! Televisiossa sarjaa esitetään keskiviikkoisin, ja lauantain myöhäisilloissa nähdään jaksojen uusinnat.

Muistatteko vuodelta 2002 Tom Cruisen elokuvan Minority Report, jossa murhat estettiin jo ennen niiden tapahtumista? Foxilla alkoi Suomessa tällä viikolla elokuvan tarinaa jatkava sarja, jonka tapahtumat ovat 11 vuotta elokuvan perässä. Sarja tuotiin markkinoille suurella rummutuksella, mutta sen kohtalo on hyvin vakavasti vaakalaudalla, sillä sen ensimmäinen kausi lyhennettiin jo ensimmäisenä syksynä. Varsinaista kuoliniskua ei ole sarjalle vielä annettu, mutta sekin on todennäköisesti edessä minä päivänä tahansa. Sarjaa voi seurata Foxilla tiistaisin ja lukuisista uusinnoista, ja jaksot voi katsoa myös FOXplay-verkkopalvelusta.

 

 

 

 

Kuvat: Netflix, CBS.

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *