Viikonlopun tv-poiminnat: Slush, rikosdraamaa ja cosplaytä

slush_2015.jpg

Slush – Suomen suurin unelmahautomo Su 15.11. klo 19.10 Yle TV2 (+Yle Areena)

Jos käytät mitään sosiaalisen median kanavia, tai jos olet aukaissut minkä tahansa sanomalehden viimeisen viikon sisään, et ole voinut välttyä Slush-uutisoinnilta. Slush on kasvuyritystapahtuma, joka jo omalla räjähdysmaisella kasvullaan on inspiraationa sisältönsä kasvua tavoitteleville uusille ja vähän vanhemmillekin yrityksille. Suomi nousi teknologiatapahtumien maailmankartalle Slushin avulla, ja nykyään tapahtumasta raportoivat kotimaisen median lisäksi muun muassa useat amerikkalaiset tahot. Tapahtumassa puhujina on lukuisia menestyksen jo takoneita teknologiamaailman ikoneita sekä samaa asemaa tavoittelevia nousevia tähtiä. Uudet yritykset saavat näyttää osaamistaan erilaisissa kilpailuissa, ja sijoittajat löytävät tuoreita ajatuksia ja kohteita rahavirroilleen. Jo popkulttuuriin asemallaan nousseen Slushin tämänvuotisen (11-12.11.) tapahtuman huippukohdat esitetään Yle TV2:lla sunnuntaina, ja tämän tiivistelmän lisäksi kannattaa ehdottomasti tutustua Ylen Slush-sivuihin, joilla on mielenkiintoista sisältöä huippuhaastatteluista videopelimusiikin konserttitaltiointiin.

Video: The Last Panthers trailer

The Last Panthers Pe 13.11. alkaen HBO Nordic

Aina rikossarjojen ei tarvitse olla sitä amerikkalaisen kaavan viikottaisten tapauksien ratkomista tai edes synkkää pohjoismaalaisuutta. Jos kaipaat vaihtelua sekä aihepiiriin, maisemaan että kaavaan, HBO Nordicilla alkaa tunnelmaltaan hyvin eurooppalainen (ainakin amerikkalaisten näkökulmasta) rikosdraamasarja The Last Panthers, joka kuusiosaisena minisarjana keskittyy paljon muuhunkin kuin sarjan alun suureen timanttiryöstöön. Kuvioissa on mukana paljon ammattirikollisia ja heidän kontaktejaan, toimintaa ympäri Eurooppaa, ja ennen kaikkea nykyaikaista katsausta rikollisverkostoihin ja niiden vaikutusvaltaan. Pääosissa nähdään muun muassa Samantha Morton, Tahar Rahim, Goran Bogdan ja John Hurt.

cosplay_sm_2015.jpg

Cosplayn SM 2015 La 14.11. klo 15.00 Yle Teema (+Yle Areena)

On aivan mahtavaa huomata, että jääkiekon ja ratsastuksen kaltaisista perinteisemmistä harrastuksista poikkeavat kiinnostuksenkohteet saavat myös näkyvyyttä verorahoilla! Tänä lauantaina Yle Teema (ja Yle Areena) näyttävät cosplayn ensimmäisen SM-kilpailun finaalin suorana lähetyksenä, ja muutkin kuin tapahtumaan Helsingissä osallistuvat ihmiset pääsevät helposti ihastelemaan lukuisien fanien ja innokkaiden harrastajien upeita luomuksia. Tsemppiä kaikille osallistujille!

 

 

 

 

Kuvat: 1.Otto Vainio, 2.Yle Kuvapalvelu/Emilia Lahtinen.

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *