Viikonlopun TV-vinkit: Sarjauutuuksissa trilleriä, erojuhlaa, telepatiaa ja supervoimia

American Woman season 1.jpg

American Woman 1. kausi (Viaplay)

Uunituore komediasarja sijoittuu kuumalle 70-luvulle ja kertoo naisesta, joka jättää petturimiehensä ja joutuu yhtäkkiä alkaa kotiäitiyden jälkeen elättää itseään ja lapsiaan. Uuteen elämään kuuluu myös silmien avaaminen deittailulle ja muulle sosiaaliselle elämälle, ja nainen heittäytyy innokkaasti elämän nautintoihin mukaan arjen kamppailun lomassa.

Paramount Networkin alkuperäissarjan pääosassa on Alicia Silverstone (Clueless). Sarja nähdään tuoreeltaan Viaplayn suoratoistopalvelussa, jossa on jo katsottavissa 1. kauden ensimmäinen jakso.

Marvel Cloak & Dagger season 1 HBO Nordic.jpg

Marvel’s Cloak & Dagger 1. kausi (HBO Nordic)

Tuorein Marvel-sarja perustuu luonnollisesti yhtiön sarjakuviin. Se kertoo kahdesta nuoresta, jotka molemmat yrittävät selviytyä uusien superkykyjen kanssa. Toisiensa seuraan ajautuvat nuoret edustavat valoa ja pimeyttä, eikä orastava romanssi varsinaisesti auta uusien supervoimien kanssa.

Freeform-kaapelikanavan (esim. Pretty Little LiarsShadowhunters) alkuperäissarja nähdään Suomessa tuoreeltaan HBO Nordicin suoratoistopalvelussa, ja ensimmäinen jakso on jo katsottavissa.

Rig 45 season 1 Viaplay.jpg

Rig 45 1. kausi (Viaplay)

Tuore jännityssarja kertoo syrjäisestä öljynporauslautasta, jolta paljastuu murhamysteeri. Kaikki kommunikaatiovälineet mantereelle ovat rikki, juuri kun alkaa järkyttävä selviytymistaistelu.

Viaplayn pohjoismaisen alkuperäissarjan kieli on englanti, ja näyttelijät ovat ympäri Pohjoismaita, muutamalla suuremmalla tähdellä höystettynä, kuten Outlander-sarjasta tuttu skottinäyttelijä Gary Lewis. Suomalaista osaamista sarjassa edustaa Ona Kamu (3. vasemmalta yllä).

Sarjan kaksi ensimmäistä jaksoa on jo katsottavissa suoratoistopalvelussa.

Sense8 finale Segolene Lagny Netflix.jpg

Sense8 finaalijakso (Netflix)

Viime kesänä tylysti lopetetulla sarjalla on niin paljon vannoutuneita faneja, että muutaman viikon somekampanjoinnin jälkeen Netflix päätti antaa sarjalle mahdollisuuden lopettaa tarina ansaitusti erikoispitkän jakson avulla.

Viimeisen jakson toivotaan antavan sarjalle sen ansaitseman lopetuksen. Sarjaa on kiitelty sen monimuotoisuudesta, mikä ei ole ihme sen tekijöiltä Wachowskin sisaruksilta (Matrix), joilla on itselläänkin ollut aikamoiset henkilökohtaiset matkat.

Erikoispitkä jakso on nyt katsottavissa Netflixin suoratoistopalvelussa.

 

Kesäkuun 8. päivä on aika hyvä päivä olla tv-sarjojen fani.

 

 

 

 

Kuvat: Viaplay, HBO Nordic, Viaplay, Netflix.

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *