Vuosikatsaus: mietteitä menneistä ja toiveita tulevasta

Minä British Museumissa helmikuun Lontoon reissullamme

Olen lukenut blogeja vuosikausia, jo kauan ennen kuin perustin oman blogini, ja yksi suosikkipostaustyyppini on ehdottomasti vuodenvaihteen molemmin puolin blogeissa julkaistavat vuosikatsaukset. Näihin aikoihin selailen myös innokkaasti eri viihdejulkaisujen best of -listoja! En oikein tiedä, mikä minua näissä listauksissa ja vuosikatsauksissa niin kiehtoo, mutta ehkäpä voisi sanoa vuosikatsauksissa ainakin ihmisten olevan kaiken kaikkiaan kiitollisia ja toiveikkaita. Vaikka vuosi ei olisikaan mennyt ihan täydellisesti, jaksaa useimmat toivoa parempia aikoja, ja hyviä hetkiä on muutenkin ihana kerrata.

Epävirallinen kihlajaiskuvamme, jonka otimme kihlailtana Turun jokirannassa

Kokonaisuudessaan ja useimilla osa-alueillakin vuosi 2014 oli minulle erittäin hyvä ja onnistunut! Suurimpana yksittäisenä tapahtumana on luonnollisesti eräs heinäkuinen ilta, jolloin avokkini sai minut hiljaiseksi polvistumalla eteeni ja pyytämällä minua vaimokseen. Nyt tästä kauan odotetusta ilon hetkestä on edetty rauhalliseen hääsuunnitteluun, joka on stressittömyydellään yllättänyt varmasti kaikki läheisemme ja itsemme. Jo ensimmäisinä viikkoina kihlauksen jälkeen olimme yhdessä suunnitelleet häidemme pääpiirteet ajankohdasta vieraslistaan ja tapahtumapaikkoihin, ja alkusyksystä jo nämä kaikki oli lyöty suurimmaksi osaksi lukkoon. Pikkuhiljaa loppuvuodesta pyörittelimme muita häihin liittyviä juttuja mielissämme, mutta enimmäkseen aika kului ilman sen suurempaa häähömpötystä. Joulunpyhinä kävin äitini kanssa ensimmäisellä käynnillä morsiusliikkeessä alennusmyyntien houkuttelemana, ja hämmästyksekseni kävelin liikkeestä ulos hääpukuni kanssa! Seuraavaksi suunnitelmissa on alkaa viilata oman pukeutumisen yksityiskohtia, ja yritän kovasti pitää rennon asenteen jatkossakin hääjuttujen suhteen. Olen tajunnut, että itse häiden yksityiskohdilla ei ole niinkään väliä, vaikka pikkutarkka ihminen olenkin, sillä tärkeintä on päästä naimisiin elämäni rakkauden ja parhaan ystäväni kanssa. Kuulostaahan tuo kornilta, mutta totta se on! [juuri tällaisen ajoittaisen lovey-dovey-käyttäytymisen takia ällötämme välillä jopa kaasojani]

Avokkini, pikkuveljeni ja minä Tukholmassa kesällä!

Koen myös yleisesti voineeni hyvin koko viime vuoden, vaikka ongelmia on välillä ollut sekä henkisen että fyysisen hyvinvoinnin kanssa. Olen taipuvainen stressaamaan, ja teen koko ajan töitä hyvän tasapainon kanssa, ainakin sen, mitä laiskuudeltani saan aikaiseksi. Kaiken kaikkiaan koen osaavani arvostaa elämäni hyviä asioita nykyään enemmän kuin vaikkapa viisi vuotta sitten. Perheeni tuntuu läheisemmältä kuin koskaan, ja olen yrittänyt kiinnittää erityishuomiota ystävyyssuhteisiin. Olen onnistunut vanhojen ystävyyssuhteiden virkistämisessä, ja hämmästyksekseni sekä ilokseni myös uusia ihmisiä on elämääni ilmaantunut!

Avokki ja minä SBS:n syyspressissä elokuussa

Järjettömän suuri osa elämäni hyvää tasapainoa ja onnellisuutta on koko vuoden ajan ollut tämä blogini. Viime vuosi oli ensimmäinen kokonainen vuosi blogin parissa, ja asiat ovat menneet eteenpäin mutta toisaalta pysyneet hyvinkin samana. Viime vuosi alkoi ensimmäisillä bloggaamiseen liittyvillä tapahtumakutsuilla, ja jännittäen pääsin esittelemään itseni bloggaajana HBO Nordicin ennakkokatselutapahtumissa. Avokkini on ollut tukena ja turvana näissä ensiaskelissa bloggaamisen kautta saamiini tilaisuuksiin, mutta kesäkuussa koettelin jään kestävyyttä jännittävästi yksin matkatessani Tukholmaan Netflixin kutsumana tapaamaan näyttelijätähtiä. Tämä matka antoi minulle myös pienen katselmuksen oikeasti suosittujen bloggaajien maailmaan, sillä pohjoismaiset matkakumppanini olivat kaikki tahoillaan valovuosien päässä minun blogini suosiosta. Pääsin loppukesästä myös leikkimään toimittajaa SBS Discoveryn syyspressissä, vaikka en luonnollisestikaan uskaltanut puhua pukahtaa tapahtumassa muille kuin avokilleni! Loppusyksy kului tasaisesti blogia pyörittäessä ja tulevaisuutta hahmotellessa, kunnes loppuvuosi kului äärimmäisen mukavien asioiden parissa. Marraskuussa sain melkein sydänkohtauksen Samsungin ottaessa yhteyttä minuun yhteistyön merkeissä, ja joulukuussa meille muuttikin lainaan 65-tuumainen beibemme. Tiistaina julkaisin myös ensimmäisen postauksen toisesta yhteistyöstä, jota olen pyörittänyt tässä blogin taustalla jo jonkin aikaa, eli teen tästä lähtien yhteistyötä Cloettan TV Mix -karkkien kanssa, enkä saa millään päähäni blogiini paremmin sopivaa yhteistyömakeista!

Minä ja avokkini possuttelemassa

Mitä sitten toivon tältä alkaneelta vuodelta? Hyvin konkreettisena, vaikka mielen sopukoissa aika abstraktina, häämöttää syksyinen avioitumisemme, joka varmasti pyörii päässä enenivissä määrin mitä pidemmälle tätä vuotta mennään. Toivon pysyväni yhtä positiivisilla ja rauhallisilla fiiliksillä asian suhteen kuin tähänkin asti, ja että me pystyisimme molemmat nauttimaan täysillä ilman turhaa stressiä tästä symbolisesta ja juridisesta muutoksesta parisuhteeseemme. Kauniita hetkiä ja hyviä muistoja toivottavasti!

Blogin suhteen toivon omaa jaksamista, sillä välillä stressi ja liikunnan puute heijastuvat aika vahvasti suoraan tänne tekemäni sisällön laatuun ja määrään. En kuitenkaan missään nimessä halua näinkin mahtavan uuden harrastuksen kärsivän omasta laiskuudesta keskittyä omaan hyvinvointiin. Blogi on huikeasti parantanut henkistä hyvinvointia siinä mielessä, että olen viimeiset puolitoista vuotta ollut rennoimmillani kuin mitä koko aikuisiälläni muistan olleeni. Konkreettisesti jatkan blogissa tämänhetkisiä yhteistyökuvioita, ja odotan innolla, mitä tuleman pitää! Suunnitelmissa on ainakin jo kauan tarvittu blogin ulkoasun muutos sekä omien valokuvien määrän lisääminen. Bloggaajana olen tietysti aina huolissani lukijamääristäni, vaikka te mukanani jo pitkään olleet vakionimimerkit saatte aina elämän hymyilemään! Edelleenkin olen pakonomainen Instagramin ja Twitterin käyttäjä, enkä tässä lupaa kehittyä ainakaan hellittävämpään suuntaan. Yritän sentään vastustaa muita sosiaalisen median sovelluksia!

Kiitos mahtavasta vuodesta 2014, ja upeaa vuotta 2015 kaikille! :)

Mitä te toivotte tulevalta vuodelta?

 

Kommentit

Annemaris

Mäki tykkään vuosikatsauksista. Oli kulunut vuosi hyvä tai huono, on jotenki helpottavaa ku voi jättää sen kaiken taakseen ja alottaa uudestaan. Tiiän, että hääjutut ei periaatteessa kuulu tänne blogiin, mutta mua ei ainakaan haittais jos kertoisit vähän jotain hääsuunnitelmista tai häiden suunnittelemisesta, sen helppoudesta tai vaikeudesta. Ei sillä että ois omia häitä tulossa mutta häiden suunnittelu kiinnostaa :D

Ja hei, nyt mun pitää kysyä tosta Samsungin telkkariyhteistyöstä. Sanoit että ootte saanut ton telkkarin lainaan. Onko se oikeesti lainassa vai jääkö se teille kuitenkin omaksi? :D Isoilta muotiblogeilta ei voi tämmöstä kysyä kun sieltä tulee sellanen paskasuihku niskaan, että ei kuulu minun blogisopimukset lukijoille blaa blaa blaa. Mutta aattelin, että sulta voi kysyä, kun oot down to earth tyyppi, joka ei varmasti loukkaannu kysymyksestä :D Oon muuten miettiny tota curved-mallia ja en oikeen tiiä nappaako se vai ei. Toisaalta katon kaikki sarjat ja leffat 13" näytöltä mielelläni et jooh ehkä multa ei tarvii kysyä :D

Maria Hakkala

Kyllä mulla on ollut suunnitelmissa hääpostauksia muutamakin, mutta ne ovat vaan jääneet muiden postauksien jalkoihin. Täytyy yrittää muistaa! :)

Kyllä, tuo televisio on virallisen määritelmän mukaan meillä lainassa, vaikkakin pitkäaikaisessa sellaisessa, eli yhteistyölle ei ole toistaiseksi sovittu mitään tarkkaa päättymisaikaa. On tuo Curved-malli kiva, ja nyt ihmettelen, että miksi useammat TV-mallit ei ole sellaisia; ehkä tulevaisuudessa! Jos oikeesti mietit Curvedia ittelles, kannattaa käydä kokeilemassa liikkeessä, sillä muuten sen etuja on vaikea havainnoida. :)

Kommentoi