West Wing -klassikkosarja suoratoistoon: Muistatko vielä?

Muistan ajan, jolloin West Wing voitti kaikki mahdolliset televisiosarjojen palkinnot ja oli synonyymi laatudraamalle. Sitä se toki on vieläkin, yli kymmenen vuotta loppumisensa jälkeen. Lämmöllä muisteltava sarja toi amerikkalaisen politiikan huipun ja sen kulissit katsojien koteihin aikana, jolloin Yhdysvaltain poliittinen suunta oli hukassa useammastakin syystä.

West Wing kertoi Yhdysvaltain presidentin henkilökunnasta, lähimmistä alaisista, jotka pyörittävät koko maata ja Valkoisen talon Länsisiipeä. Sarjan jatkuessa nousee itse presidenttikin näkyvämpään osaan ideaalina, jota vieläkin monet haikailevat presidentin pestiin.

Aaron Sorkinin kehittämä sarja pyöri NBC-kanavalla vuodesta 1999 vuoteen 2006 seitsemän tuotantokauden verran. Sarja keräsi mm. 16 Emmy-palkintoa, 2 Golden Globes -palkintoa ja 6 Screen Actors Guild -palkintoa.

En ole katsonut yhtäkään West Wing -jaksoa ikinä.

Muutaman pätkän olen sieltä täältä katsonut, mutta en ole ikinä innostunut sarjasta. Olin 14-vuotias sarjan alkaessa, enkä siihen oikein ikinä teinivuosina innostunut lähtemään mukaan, vaikka sitä Suomessakin näytettiin. Poliittinen draama ei tuolloin Dawson's CreekinBuffyn ja Teho-osaston tasolle minun kirjoissani päässyt, mutta nykyään asia on jo aivan eri.

Viime aikoina olen innostunut miettimään klassikkosarjojen katsomista, ja West Wing on ehdottomasti yksi ehdokas sillä listalla.

West Wing on katsottavissa nyt kokonaisuudessaan C Moren suoratoistopalvelussa.

 

Oletko sinä katsonut West Wing -sarjaa? Mikä olisi hyvä vastaavanlainen klassikkosarja?

 

 

 

 

Kuva: NBC.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.