2-vuotias

Nimi: M
Ikä: 2v.
Pituus: 87,5 cm
Paino: 12,3 kg

dscn3055.jpg

 

Lempiruoka: rusinat ja kinkku.
Lempilelu: nukke (vielä nimetön).
Lempimusiikki: ”Papate” eli Stromaen Papaoutai, ”Pöö pöö” eli Ellie Gouldingin Burn ja ”Kuu kuu kaa” eli Robinin Boom Kah.
Lempipuuhat: Uiminen. Ihan sama näkyykö auton ikkunasta järvi, jalkakäytävällä lätäkkö tai telkkarissa joessa uiskenteleva sorsa, toive on aina sama: uimaan! Kirjojen lukeminen (kestosuosikkina Abun kepposet). Palikkatornin kokoaminen on joko todellinen hitti tai auttamaton huti. Autot-palapelikirjan selailu ja kokoaminen. Nukenrattaiden työntely ja nuken hoitaminen, syöttäminen, peiton alle laittaminen ja kirjan lukeminen nukelle. Musiikkikanavan kuuntelu/katselu. Muutaman kerran kokemuksella sormivärit ja nuovailuvaha(n leikkely). Viihtyy myös nuppipalapelien kanssa ainakin yhden kokoamisen verran.

dscn3118.jpg

 

Liike: Juoksee sen verran ripeästi, ettei kävellen oo toivookaan pysyä vierellä. Hyppii tasajalkaa paikallaan ja eteenpäin. Hiipii varpaillaan ja ilmeisesti kuvittelee, ettei kukaan huomaa. Tekee kuperkeikan lattialla vaihtelevalla menestyksellä, ponnaa vauhdilla kiepin aikuisen jalkoja vasten. Kulkee välillä rappusia vuorojaloin sekä alas että ylös.

Puhe: Sanavarasto on viimesen kuukauden aikana kasvanut suunnilleen nollasta sanasta sataan. Useita kaksisanaisia ilmaisuja: äiti tule, kengät pois, mummi laittaa, maitoa lisää, sai papalta, nalle kylpyyn, mekko päälle. Muutamia kolmesanaisia: äiti lukee mulle, tässä on kannu, mummin autolla mennään. Ennätys neljä sanaa: ruuan jälkeen possuja kattoon. Varsin yleiset ilmaisut on ”ite”, ”ei äiti, ite!”. Pyytää useimmiten kauniisti, saisinko? (”Saisin jäätölöö, namnam”.) On oppinut hienon puhekielen, pieni on reteesti piäni ja hieno hiano.

Luonne: Eloisa mutta rauhallinen. Vilkas mutta kiltti. Hermostuu hetkessä, rauhoittuu toisessa. Ymmärtää puhetta, selitys menee usein perille. Maltillinen, tarkkaileva, aluksi ujo. Luottavainen, jo empaattinenkin, osoittaa hellyyttä, koettelee rajoja kikatellen. Osaa pelleillä tahallaan ja ymmärtää miten toisia voi huvittaa (esim kaatuilemalla hassusti). Pahoja tehdessään ja jonkun huomatessa muistaa todeta tomerasti ”hetkinen!” tai ”öhöm”. Harkitsevainen, ei ryntäile vanhempienkaan lasten perässä, vaan kiertää matalammasta kohdasta tai laskeutuu takaperin. Riemukas.

 

dscn3129.jpg
Uni: Kun nukkuu, nukkuu hyvin. Edelleen lähes puolet vuorokaudesta päiväunien ollessa parisen tuntia. Tarkoituksena lyhentää tuntiin… Iltahaasteita nähtävissä ja jonain öinä meidän sängyssä nukkuu kolme. Läheisyydentarvetta huomattavissa, tällä hetkellä nukahtaa iltalaululle syliin (minä) tai lattialla makaavan silittelyyn (isi). Joskus haluaa, että huoneessa istuu joku niin pitkään että hän nukahtaa, tai puhkeaa lohduttomaan itkuun.

Ruoka: Syö yhä melkeinpä mitä vain. Vaihtelevasti vaikka kuinka paljon tai ei lähes mitään, joskus joka aterialla ja niiden välissäkin uppoo isoja määriä, jonain päivinä hädintuskin yhteensä yhden aterian verran. Säännöstellee itse, ei oo pihdattu eikä tuputettu. Syö ite haarukalla tai lusikalla, aina ei tietysti huvita. Lempiruokia aluksi mainittujen lisäks pavut, parsakaali, porkkana, tomaatti. Marjat, viinirypäleet, rahkat, kana maistuu. Mehua ja keksejä menis niin paljon kun antais. Samoin mustaamakkaraa ja ketsuppia.

suhteet rakkaus ystavat-ja-perhe
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *