Vauvahan syö vaikka mitä

Marraskuussa tuskailin, että miten osataan ruokkia M:aa sitten kun se syö muutakin kun maitoo. Nyt voin kertoo, että ihan hyvin osataan! Muutamista ensimmäisistä soseista kerroinkin jo aikasemmin, mut nyt ollaan päästy jo pitkälle.

Alkuun mentiin sivistyneesti sillä ”1-2 uutta ruokalajia viikossa” -ohjeella. Jossain vaiheessa taidettiin antaakin vaan yhtä ja samaa koko viikko, päivät kun menee välillä niin nopeesti ettei ehdi ees reagoimaan. Viime aikoina on sitten taas menty aika haipakkaa, ja uutta sapuskaa on pukannut melkeinpä muutaman päivän välein. Oikeestaan mistään (”oikeestaan” ks seuraava kappale) ruuasta ei oo tullut herkkyysoireita, joten ei oo viitsitty viivytellä jos kaapissa on sattunut oleen jotain uutta lajia.

Maistettuja ruokia on kertynytkin mun mielestä jo ihan kiitettävä määrä. M on syönyt (kertokaa jos täällä on jotain mitä vauva ei sais syödä) porkkanaa, perunaa, kesäkurpitsaa, kukkakaalia, parsakaalia, bataattia, sipulia, paprikaa, kanaa, kananmunaa, nautaa, basilikaa, tomaattia, neljää viljaa hiutaleena ja kauraa yksittäin, banaania, persikkaa, mangoo, omenaa, päärynää, mansikkaa, vadelmaa, mustikkaa, ruusunmarjaa, aroniaa ja luumua. Ja järsinyt ruisleipää. Näistä (kiehautettukin) mansikka on ainoa jolle M oireili muutamalla punasella laikulla poskissa, mutta sekin oli jo seuraavalla kerralla ohi. Seuraavana suunnitelmissa olis vaihdella proteiineja papujen ja kalan muodossa, kasvisten osalta mielessä on ollut ainakin avokado, yrtit, uudet hedelmät ja vapaavalintaisesti kaikki mitä vihannesosastolta sattuu löytään. M on innokas syömään, joten uusia lajikokeiluja on mukava tehdä. Alun parsakaaliärsytyksen jälkeen mikään ei oo tainnut tökkiä, vaikakkin kananmuna (ehkä erilaisen koostumuksensa vuoks) aiheutti muutaman mietteliään ilmeen. Muuten suu yleensä aukee helposti ainakin alkuruokailun ajan, ja suurin osa suuhun menevästä ruuasta jatkaa matkaansa mahaan asti eikä tursua suupielistä ulos.

No onko niitä soseita sitten tehty ite, niinkun piti? On, jee! Edellä mainituista persikka, mango, ruusunmarja ja luumu on sellasia, jotka on ollut peräsin pelkästään purkista. Banaania, omenaa, päärynää, vadelmaa ja mustikkaa on otettu sekä purkkisekotuksista että ite muussattuna/kiisselöitynä, ja loput on omien pikku kätösten tuotoksia. Ei mulla sitä jääpalamuottia oo vieläkään, mut totesin käteväks pakastaa sössöjä ja litkuja minigrip-pusseissa eri paksusina levyinä. Lihoja ihan ohuena että saa lohkastua teelusikallisen luokkaa, muita sitten vähän paksumpana jota saa vielä kuitenkin jäisenäkin murrettua. Nyt kun ruokamäärät alkaa kasvaan, pitäs viimeistään hankkia joku systeemi, jolla sais suoraan sopivankokosia kökkäreitä tehtyä. Kuuluisa muffinssivuoka taitaa olla vielä iso, mut voipa sitä vajaanakin käyttää. Luulen että se alkais oleen jo parempi kun jääpalakoot. Myöskin pitäs tehdä enemmän hedelmä-/marjajuttuja valmiiks, niitä kun tulee laitettua joka päivä puuroon ja jo parin päivän välein tyhjenevät purkit alkaa ärsyttävästi valtaan alaa.

Ja vaikka omaankin mieleen juolahtaa sekotella vähän sitä sun tätä, niin jakakaa ihmeessä omat hyväks todetut vauvaruokien ohjeet!

suhteet oma-elama ystavat-ja-perhe ruoka-ja-juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.