Bileet! (Ruokaa!)
Niin en tiedä voiko muutaman hengen illanistujaisia sanoo bileiks, mut mä nyt sanon. Olihan niitä ”muuttobileitä” kuitenkin odotettu puoli vuotta. Varsinainen muuttoapu ei kylläkään päässyt paikalle mut remontti-, siivous- ja muu sellanen apu kyllä, eli onhan siinä jo syytä juhlia. Oli lystiä, oli terassia, oli tanssimista. Ja mikä tärkeintä, oltiin E:n kanssa yhdessä viihteellä ekaa kertaa sellaseen puoleentoista vuoteen. Hauskaa, melkein tuntu kun oltais oltu jossain siellä seurustelun alkutaipaleella.
Mut se ruoka! Piti grillata burgereita mut melkein sato (eikä mua kauheesti hotsita hengata pihalla vaikkei rottaa ookaan enää näkynyt), joten kokkasin sisätiloissa. Tarjolla oli siis hamppareita, tomaattisalsaa ja kuskus-salaattia.
Hampurilaiseen paistoin pihvit naudan luomujauhelihasta, seassa luomumunaa, suolaa ja mustapippuria. Keep it simple. Lisukkeina cheddaria, tuoresuolakurkkua ja chili- ja valkosipulimajoneesia.
Tomaattisalsa:
5-6 tomaattia
punanen chili
tuoretta korianteria
2 tl tomaattipyrettä
puolikkaan limen mehu
ripaukset suolaa ja mustapippuria, olikohan valkosipuliakin
Poista tomaateista siemenet ja kuutioi muu osa pieneksi. Silppua sekaan chili (ite poistin siemenet) ja korianteri (reilu 1 rkl silputtuna tai paljonko ittees huvittaa). Sekota mukaan loput aineet.
Kuskus-salaatti:
3-4 dl kuskusta
nippu jääsalaattia
paprika
punasipuli
200g fetaa
oliiviöljyä, mustapippuria, inasen muskottijauhetta
Valmista kuskus pakkauksen ohjeen mukaan. Revi jääsalaatti pieneks silpuks, pilko paprika ja punasipulikin pieneks. Sekota kaikki jäähtyneen kuskusin kanssa, murenna sekaan feta. Lisää öljyä pari rkl tai tarpeen mukaan, jauha pippuria tai miten nyt haluatkin maustaa.
Aterian juomasuositus: kalja. Todistetusti myös omenasiideri, karpalolonkero, kokis ja vissy käy.
Koska olen mahtava valokuvaaja erityisesti siinä kolmen aikaan yöllä, tässä herkullinen kuva samoista aineksista kootusta pienestä yöpalasta: