Harjoituskakku

Mun missiona on tehdä M:n 1-vuotissynttäreille täydellinen täytekakku. Muutaman viikon varoaika on ihan kiva, koska tajusin etten oo ikinä tehnyt täytekakkua. Muutaman kerran oon tehnyt teoreettisen täytekakun mut niissä on ollut sisällä jotain (epäonnistunutta) lakuvaahtoo tai vastaavaa, joten ei lasketa. Muuten, kyllä, eikun ei, en todella oo tehnyt täytekakkua. Kaikissa juhlissa oon aina aatellut, että eihän sitä tylsää ja tavanomaista täytekakkua viitti tehä, ja sit on aina menty jonkinlaisella juustokakulla tai muilla tarjottavilla. Nyt on siis käynyt niin, että juustikset on mulle niitä tylsiä ja tavallisia, ja täytekakku on spesiaali.

Mitäs täytekakkuihin sit laitetaan, no jotain hilloo ja sössöö ja kermaa plus se kakkupohja, kuinka vaikeeta voi olla. Niinpä, kuinka vaikeeta missään on onnistua täydellisesti heti. Mun isällä oli sopivasti synttärit tässä heinäkuussa, joten aattelin leipasta sille kakun, vähän niinkun koemielessä että miten se sujuu. Ja ihan hyvä että kokeilin. Opin mm., että täytteen ei kannata olla niin vetelää, että se valuu reunoilta pois. Kakkupohjassa on noin triljoona asiaa mikä voi mennä pieleen (liian kova, liian höttönen, liian kuiva, liian kostutettu, liian kovareunanen, liian matala, nää nyt äkkiseltään ihan vaan juolahti mieleen) ja se pitäs vielä leikatakin niin että keskelle ei tuu kohoumaa. Niin ja sellanen pikkujuttu että miltä sen pitäs maistua, muulta kun mansikalta ja kermavaahdolta. Ei sillä siis etteikö noi ois hyvä maku, mut jotain kivaa vivahdetta siihen saattaa kaivata. Sit vielä joku hieno koristelu. Jos on niin kekseliäs kun mä, laittaa päälle mansikoita ja suklaata, kas näin:

dscn1773.jpg

Kuvasta saattaa myös huomata, että mun kannattais hommata sellanen laappa, jolla kermavaahtoo läiskitään kakun päälle ja sivuille ja vedellään tasaseks. Paistinlasta ei oo kauheen hyvä, paitsi jos haluaa vähän tollasta rososuutta.

Mut ihan maukasta oli! Sellasta semi, ei super. Eiköhän sitä pöytään jonkinmoinen kaakku saada, ehkä parempikin etten kauheesti ala säveltään mitään vaan meen ihan perinteisin ohjein. Täytteiden erinomaisesta tasaisuudesta ja muutenkin varsin symmetrisestä kasaamisesta johtuen en ikuistanut leikattua palaa, joten menköön toinen ulkonäkökuva vielä. Jeejee hyvä mä.

dscn1772-002.jpg

suhteet oma-elama ruoka-ja-juoma