Kesäkurpitsalasagne(tte)

Jos lasagne tehdään levyistä ja kahdella kastikkeella ja lasagnette spagetista ja yhdellä kastikkella, niin kumpaahan mahtaa olla tekele jossa on levyjä ja yks kastike? O-ou.

Tää määrä on 35cmx25cmx6xcm ovaalinmuotoseen vuokaan, eli määriä voi sumplia omaan tarpeeseen sopivaks. Ja toki lisätä tai poistaa muitakin aineita oman maun mukaan.

Kastike:

800g jauhelihaa

suolaa (liekö 4 tl tohon määrään)

mustapippuria (aika monta rouhasua meni)

paprikajauhetta (mulla on jotain unkarilaista aika tujua, laitoin reilut 4 tl, tykkään tujusta ja tää oli perusruokaan sopiva)

kuivattua basilikaa (1 rkl)

iso punasipuli

500g tomaattimurskaa

pari desiä vettä

 

kesäkurpitsa

muutama lasagnelevy

juustoraastetta (mulla oli cheddaroltermannia ja tavallista kermajuustoo, ehkä 200 g yhteensä)

 

Paista jauheliha öljyssä. Lisää mausteet, silputtu sipuli, tomaattimurska ja vesi (sipulinhan voi toki laittaa jo heti alkuun, ite laitan siinä vaiheessa kun muistan. Joskus oon levittänyt sipulin vasta vuokaankin, kypsyy uunissa). Jos ladot kamat heti vuokaan tai et hauduttele kastiketta kauaa, ei vettä kannata laittaa ainakaan tota määrää. Itellä kastike keitty reilun tunnin.

Höylää kesäkurpitsa kiekoiks. Levittele talouspaperille, ripota suolaa päälle (oman suolamaun mukaan huomioi tää kastikkeen suolaamisessa) ja hetken päästä painele toisella paperilla liika neste pois. Raasta juusto.

Levitä vuokaan kastiketta, kesäkurpitsaa, juustoo, kastiketta, lasagnelevyjä, juustoo, kastiketta, kesäkurpitsaa ja juustoo. Laita uuniin 200c reilun puolisen tuntia (riippuen purutuntumasta, omassa uunissa pidin vajaat 30min koska en tykkää ihan lötköstä pastasta).

 

Tää on hyvä ruokaversio, koska en halua liialti syödä pastaa mut pelkkä kesäkurpitsa ei kyllä aja asiaansa. Yks kerros pastalevyä siis tuo sopivan suutuntuman ja pastan ”maun”, mut kaks kerrosta ohutta kesäkurpitsaa tasapainottaa.

 

Kokkaus onnistuu, mut jollekin ruokastylistille ois kyllä käyttöö…

dscn2061.jpg

koti ruoka-ja-juoma