Hävikin vähennystä – Kaurajauhisragu

Kuun lähestyessä loppua, pyrin käyttämään kaikki kaapit niin tyhjäksi kuin mahdollista. Hävikkiä syntyy helposti, kun isossa perheessä kaapin perälle jää joku avattu pussi tai rasia.
Tällä kertaa käsittelyyn pääsi parin päivää aiemmin ostettu kaurajauhis, josta olin tehnyt tortillan täytteet, mutta siinä ei mielestäni toiminut kovinkaan hyvin. Ilmeisesti olisi tarvinnut pidemmän haudutusajan. Päätin siis antaa kaurakauhikselle uuden mahdollisuuden. Kauraragu =)
Tämä sitten onnistuikin ihan yli odotusten, joten tuote pääsee jatkossakin meidän pöytään. Perinteisesti se oli kuulunut tarjota pastan kera, mutta koska pastaa ei ollut, sen sijaan löytyi kaksi avattua perunapussia, päätin vetäistä ne lohkoiksi, kylkeen muutama porkkana ja se oli siinä.
Perinteinen bolognese muuttui raguksi siinä vaiheessa, kun jääkaapista löytyi alkoholittoman punaviinin jämät ja vajaa tuubi tomaattipyrettä.
Mitään varsinaista pikaruokaa tämä ei ole, mutta aktiivista kokkailua tulee ehkä 10 minuuttia, jonka lisäksi perunoiden kypsyessä noin 45 minuuttia, saa kastike muhia liedellä.

IMG_20181125_212118.jpg

Kaurajauhisragu 5:lle

puoli pussia kaurajauhismurua

1 iso sipuli kuutioina

1 porkkana raastettuan

4 valkosipulin kynttä hienonnettuna/raastettuna

paistamiseen öljyä

3 rkl tomaattipuretta

1/2 tölkkiä tomaattimurskaa

lasi punaviiniä

vettä

suolaa ja mustapippuria

kuivattua tai tuoretta timjamia.

1. Pyörittele kaurajauhis ja kasvikset öljyssä kuumalla pannulla, lisää tomaattipure ja punaviini, sitten perään tomaattimurskaa ja vettä tarpeen mukaan. Hieman suolaa ja mustapippuria ja jätä kannen alle hautumaan ainakin 45 minuutiksi. Lisää tarvittaessa välillä vettä.

2. Maista ja mausta lopuksi tuoreilla tai kuivatuilla yrteillä, lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria. Tarjoile pastan tai vaikkapa lohkoperunoiden kanssa.

Hyvää ruokahalua!

koti ruoka-ja-juoma diy