Perjantai-illan mättöä

Kun taloudessa asuu myös muutama teini on väistämätöntä, että toisinaan mättöruokaa on tehtävä. Myönnettävä on, että varsin hiilaripitoistahan tämä on, mutta jos nyt joskus harvoin kuitenkin.
Lasten toiveesta syntyi mac’n’sheese, paneroitua tofua ja kaupan valmiit sipulirenkaat. Helppoa, nopeeta ja muutama vihreäkin siihen salaa ujutettuna.
Tuohon mielestäni täydelliseen juustomakaroniin on ihan pakko saada vegaanista cheddaria, niitä ei kovin montaa ole tarjolla, mutta sen sulattaminen valkokastikkeeseen, vähän kylkeen savupaprikaa, mustapippuria ja persiljaa, napakymppi on kyllä tiedossa. Itselleen voi ainakin uskotella, että täysjyvämakaronin käyttö tekisi tästä jotenkin terveellistä…
Yleensä teen sipulirenkaat myös itse, mutta tällä kertaa oli tarkoitus oikaista ja niinpä kaupan pakastealtaasta hommatut sipulit saivat pinnalleen  öljyhunnun ja kyydin uuniin. Toimii. Alla on ohje tofun panerointiin siis.

IMG_20181123_213121_BURST002.jpg

Paneroitu tofu

Tämä on tosi helppoa, osta paketti tofua, ota se ulos paketista, valuta hetki ja aseta se painon alle. Esim. kaksi leikkuulautaa ja niiden päälle kattila tms. toimii oikein hyvin. Ihan vaikkapa puolen tunnin puristus riittää poistamaan nestettä siinä määrin, että tofusta tulee oikeasti rapea.
Makumaailma on ihan rajaton, tässä käytin panetointiin korppujauhoja, johon sekoitin ihan näppituntumalla savupaprikaa, kurkumaa, suolaa, mustapippuria ja kuivattua persiljaa. Ennen korppujauhoissa pyörittelyä tofupalasen leikkasin kolmioiksi, pyörittelin vehnäjauhoissa ja sitten uitin kikhernejauho-vesiseoksessa. Korppujauhotuksen jälkeen on ihan hyvä antaa tofujen levätä hetki ennen paistamista, niin panerointi tarttuu hyvin kiinni.
Ruskista miedolla lämmöllä rasvassa molemmin puolin ja nauti lisäkkeiden kera.

ps. jos tekee mieli valkosipulin makua – kuten joskus tekee- voit heittää pannulle tofujen sekaan vaikka pari kynttä kuorineen. Niistä irtoaa juuri mieto valkosipulin paahteinen maku, joka ei kuitenkaan hallitse liikaa. Bon apetit!

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *