Depeche Mode Baar

Tallinna on näin suomalaisittain varmasti niitä tutuimpia matkakohteita, joka ei monien mielestä vaikuta enää kovinkaan eksoottiselta. Ylipäätään suomalaisilla vaikuttaisi olevan Viroon vähän samanlainen pikkuveliasenne, kun mikä ruotsalaisilla sitten on vastaavasti meihin suomalaisiin. Omasta edellisestä Tallinan reissustani oli ehtinyt vierähtää jo 15 vuotta, eikä siitä matkasta ollut jäänyt mieleen juuri muuta kuin Merekeskus ja sieltä hankittu Fubun huppari, joka taisi jo ostohetkellä olla vähän pieni. Nyt päätettiin kuitenkin kaverin kanssa lähteä tutkailemaan Tallinnaa uudemman kerran. Matkakumppanilla oli mielessä halvat ostosmahdollisuudet ja kylpylät, mutta meikäläisen suunnitelmissa oli vanhasta kaupunista löytyvä Depeche Mode Baar. Olin lukenut mestasta jo vuosia sitten jostain lehdestä, jossa oltiin listattu maailman erikoisimpia baareja, ja jo juttua lukiessa tuli päätös, että tuonne on muuten päästävä. Aikansa se otti, mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan ja niin edelleen. 

Depeche Mode Baar löytyy siis tosiaan Tallinnan vanhasta kaupungista osoitteesta Voorimehe 4. Ne, jotka ovat noilla nurkilla seikkailleet, tievät että vanhassa kaupungissa tiet ovat melko kapeita, ja taksikin jätti meidät parinkymmenen metrin päähän baarista, kun ei lähemmäs päässyt. Sisäänkäynti ei ole mitenkään erityisen huomiota herättävä, mutta aika helposti ton Violator-levyn kannesta tutun ruusun pystyi bongaamaan. 

img_20170121_151751.jpg

img_20170121_151847.jpg

img_20170121_151859.jpg

Hauskana yksityiskohtana baariin liittyen kerrottakoon, että kaikki tarjoiltavat drinkit on nimetty Depeche Moden biisien mukaan. 

img_20170121_151810.jpgJotenkin huvittavaa, että Barrell Of A Gunin perässä lukee varoitus Not recomended. Ihan pelkästään sen takia olisi pitänyt kyseistä drinkkiä maistella, mutta kuulosti sen verran ärhäkältä, että katsoin paremmaksi tilata jotain vähän helpommin alas menevää. Mun juomaksi valikoitui lopulta Precious, joka maistui kivasti pääasiassa omenamehulta. 

img_20170121_153036.jpg

Asiaan kuuluvasti baarissa soi pelkästään Depeche Moden musiikki. Kun me satuttiin paikalle, televisiossa pyöri livedvd Touring The Angel-kiertueelta. Kerrankin baari, jossa soitetaan takuuvarmasti vain hyvää musiikkia! Sisustuksessa taas oltiin käytetty bändin kuvien lisäksi levyistä tuttua kansitaidetta ja symboleita. 

img_20170121_153021.jpg

Ehkä makein pöytä koko maailmassa. Kelpais!

img_20170121_154739.jpg

Mitä tästä nyt sitten voi sanoa, niin faneillehan Depeche Mode Baar on tietysti ihan pakollinen vierailukohde. Ehdottomasti käymisen arvoinen mukava istuskelupaikka, jossa on kiva tunnelma ja hyvää musiikkia. Kyllä tästä varmasti muutkin saavat jotain irti ainakin kuriositeettina. Oma seuralainen ei ollut millään tavalla Depeche Mode-fani ja hänkin kyllä viihtyi tässä mestassa. Multa lähtee iso suositus! Voisi käydä joskus toisenkin kerran, kun Tallinna ei tuon kauempana kuitenkaan ole. Ja makeiden drinksujen ystäville voin suositella myös tota Preciousia. Jos joku joskus rohkenee maistaa Barrell Of A Gunia, niin kertokaa mullekin kuinka pahasti naama meni ruttuun sen juomisesta 😉

kulttuuri musiikki suosittelen matkat
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *