Herkullinen kaktuksen hedelmä

Viherpiiperö

Viime vuoden puolella olimme sukuloimassa etelän lämmössä ja saimme maistaa joitakin puutarhan antimia. Ajankohta ei ollut paras mahdollinen, koska paras satokausi oli mennyt. Onneksemme saimme maistaa viimeistä kaktuksen hedelmää viikunaopuntia. Muutama viikko aiemmin tuota maukasta hedelmää oli ollut kaktuksissa yllin kyllin. Itselleni hedelmä oli uusi tuttavuus. Maku muistutti hieman kaki hedelmää, muttei ollut niin makea. Hedelmän sisällä oli liman peittämiä siemeniä. Hedelmä oli todella herkullinen ja pehmeä. Taaperokin tykkäsi kovasti.

 

Viikunaopuntian hedelmä on makea ja todella herkullinen. Maultaan se muistutti kakia.

 

Viikunaopuntia on yleinen maailman kuivimmilla paikoilla ja se on tärkeä maatalouden viljelykasvi. Pääsääntöisesti sitä viljellään sen hedelmän takia. Kasvia voi kasvattaa myös huonekasvina aurinkoisella paikalla ja sitä kastellaan niukasti. Kaktusta voi kokeilla kasvattaa myös siemenestä. Jälkikäteen tajusin, että olisin voinut säästää siemenet ja kokeilla idättää niitä. No tällä kertaa siemenet meni parempiin suihin. Joskus aikaisemmin olen kokeillut kaktuksen kasvattamista siemenestä ja se ei ollut helppoa. Sain kaktuksen kasvamaan noin 1-2 cm mittaiseksi, mutta sitten se jostain syystä kuoli - joko kuivuuteen tai märkyyteen. Onko sinulla kokemuksia kaktuksen kasvattamisesta siemenestä?

Herkullisen maun lisäksi hedelmä sisältää vitamiineja. Tutkimusten mukaan hedelmä sisältää muun muassa C-vitamiinia sekä antioksidantteja. Lisäksi sillä voi olla vaikutuksia alentaa LDL-kolesterolia sekä sitä on käytetty mahahaavan hoidossa.

 

 

Kaktuksen hedelmä sisältää muun maussa C-vitamiinia.

 

 

p.s. Suosittelen ehdottamasti maistamaan hedelmää, jos siihen on mahdollisuus esimerkiksi ulkomaanmatkalla.

 

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.