Kevään ensi kukkanen

Viherpiiperö

Tänään se sitten tapahtui, pihallamme oli noussut kevään ensimmäiset kukkaset - krookukset (sahramit). Istutin nämä kukat ensimmäisenä syksynä, kun muutimme kolme vuotta sitten omakotitaloomme. Tuolloin sipuleita tuli laitettua sinne ja tänne - aina ei edes muista mitä kaikkea sitä on tullut laitettua, vaikka koitan pitää kirjaa istutuksista.

 

Krookus on monivuotinen sipulikasvi, jonka voi istuttaa nurmikon alle tai multaan.

 

Krookuksia on eri lajikkeita ja nämä näyttävät olevan jotain pienempää lajiketta tai sitten en ole muistanut lannoittaa niitä. Tosin krookuksia ei juurikaan tarvitse lannoittaa, syksyllä hieman ja kukinnan jälkeen laittamalla vaikka kompostimultaa päälle. Sipulit olen istuttanut nurmikon alle ja myös multaan muualle puutarhaan.

 

Krookuksia on useita lajikkeita ja ne viihtyvät auringossa tai puolivarjossa.

 

Mielestäni krookukset ovat helppohoitoisia. Ne nousevat keväällä ensimmäisinä sekä kestävät vuosia. Niitä on ilo katsella ja ihastella! Siis varma kevään ja tulevan kesän merkki! Krookuksia voi myös kokeilla kasvattaa sisälläkin, vaikka asetelmiksi. Onko sinulla kokemuksia sisäkasvatuksesta?

Lumen keskeltä on myös nousemassa jo muitakin kukkia...

Nämä taitavat olla narsissin sipuleita.

 

Ystävämme puppeli on käynyt merkkaamassa reviiriään narsissien juurelle.

 

Niin harmillista kuin se onkin, ystävämme puppeli pitää kovasti mm. krookuksista sekä narsisseista. Mitenköhän kevään ensi kukat saisi säästettyä pieneltä ystävältämme?

 

P.S. Tiesitkö, että krookuksista tehdään arvokasta maustetta - sahramia? Minulle se oli uusi tieto. (Lähde: Wikipedia)

 

 

 

Kommentit

Vesimies (Ei varmistettu)

Niin se vain kevät on tullut ja kesäkin tulee.. Meillä ehkä pääsee jo rapsuttamaan takapihaa. Meillä ei onneksi pupuja ole nyt näkynyt. On omppupuu saanut olla rauhassa.

Viherpiiperö

Mukava kuulla, että teillä omppupuu on sanut olla rauhassa. Puppeli oli meillä päässyt vähän syömään oksaa, muttei varmaan puuta haittaa. Leikkaus varmasti auttaa asiassa :)

Kommentoi