Saako sitä lohkeilevaa puuroa?

Viherpiiperö

Mieheni kysyy minulta aina saman kysymyksen, kun suunnittelen tekeväni vispipuuroa - saako sitä lohkeilevaa puuroa? Hiton lohkeileva puuro. Olen kokeillut erilaisia versioita lisännyt muun muassa enemmän mannasuurimoita tai perunajauhoja. Monesti vastaan miehelleni takaisin: " Tee itse lohkeileva puurosi, jos ei minun tekemäni kelpaa!" Tänään melkein onnistuin sitä tekemään. Onnistumisen reseptinä taisi olla se, että teimme puuroa tänään yhdessä. Puurosta tuli ainakin ihanan kuohkeaa. Vauvelikin tykkäsi omasta versiostaan, ainakin suoraan kattilasta tarjoiltuna. Hmm... taidan sittenkin lähteä metsään keräämään puolukoita.

 

Vispipuuro on ihanan kuohkeaa.

 

 

Kommentit

AstaH (Ei varmistettu)

Lohkeilevaa puurosta saa siten, että sen vispaa jääkaappikylmänä. Myös se vaikuttaa, että sihtaatho puolukat kuoret pois vai jätätkö kuoret puuroon sekaan. Kuulemma myös mannaryynin koko vaikuttaa. Ilmeisesti on olemassa hienompaa ja karkeampaa ryyniä.

Viherpiiperö

Kiitos vinkeistä. Täytyypä kokeilla. Huomasin ainakin, että mannasuurimolla on vaikutusta. Aiemmat puurot olen tehnyt kuituisemmista suurimoista.

AstaH (Ei varmistettu)

Piti ihan testata, että saanko itse noilla ohjeillani tehtyä lohkeavaa puuroa. Käytin ihan Rainbow-ryynejä. Paketin ohjeen mukaan tulee 1 litra vettä ja 1,5 dl suurimoita. Perunajauhoja en käyttänyt. Tuolla ohjeella puurosta ei saa lohkeavaa, eikä edes kovin kuohkeaa. Laitoin litran vettä ja vajaa 3 dl suurimoita. Puuro on jäähtyneenä niin sakeaa, että sitä hädin tuskin pystyy sekoittamaan. Vatkatessa sähkövatkaimella puuro melkein nousee vatkaimia pitkin. Vatkauksen jälkeen vielä jääkaappiin ja puuro on ilmavaa ja lohkeavaa :)

SweetMama
Sweet Rocking Mama

Puuro on varmasti lohkeilevaa oltuaan jääkaapissa yön yli! :)
 

Kommentoi