Lempi kasvisruoat

Hei! Kuten aiemmassa postauksessa kerroinkin aion jakaa teille parhaimpia kasvisruokia, mihin olen tähän mennessä törmännyt. Olen skeptinen ihminen, mitä tulee uusien makujen testaamiseen. Etenkin ennen olin erittäin nirso, mutta pikku hiljaa olen alkanut tottumaan uusiin makuihin! Yrittäessäni viettää kokonaisen kuukauden ilman lihaa jouduin todella astua pois mukavuusalueeltani. Suosittelen teitäkin astumaan pois mukavuusalueeltanne ja testata uusia ruokia etenkin kasvisruokia.

Erityisesti K-ruoan nettisivuilta on löytynyt hyviä reseptejä ,mitä tulee kasvisruokiin. Lemppareitani ovat muun muassa kukkakaalicurry sekä kermainen tomaattikeitto. Kukkakaalicurrya en tee täysin ohjeen mukaan vaan olen tehnyt siihen pientä hienosäätöä; en käytä ananaspaloja(vihaan ananasta), en käytä korianteria ja yhden chilin sijaan käytän chilinmakuista tomaattimurskaa. Lihan ystävät voivat myös laittaa kermaiseen tomaattikeittoon pieniä pekonikuutioita (esimerkiksi lidlissä myydään) tuomaan proteiinia annokseen. Ylivoimaisesti parhain lihaton ruoka, minkä olen löytänyt on kuitenkin feta-kirsikkatomaattikastike! En tiedä muista missä olen reseptiin törmännyt enkä hakiessani löytänyt kyseistä reseptiä, minkä vuoksi ajattelin kirjoittaa sen teille postaukseeni. Minä en kuitenkaan noudata mitään tarkkoja määriä paljon laitan esimerkiksi mausteita vaan teen enemmän fiiliksen mukaan.

Feta-kirsikkatomaattikastike

(n. 4hlö)

1 kokonainen paketti fetaa

kirsikkatomaatteja n. 250gramman rasia

1 sipuli

2 valkosipulinkynttä

1 mausteinen tomaattimurska (esim. basilika, sipuli)

öljyä sipulien kuullottamiseen

maustamiseen: suola, oregano, basilika, timjami

Ensimmäisenä täytyy vain kuoria ja pilkkoa sipulit, minkä jälkeen niitä kuulotetaan öljyssä (itse suosin oliiviöljyä) pannulla. Samalla kun sipulit kuullotuvat leikkaa feta pala sopivan kokoisiksi kuutioiksi sekä kirsikkatomaatit koosta riippuen kahteen tai neljään osaan. Sipulien ollessa valmiit laita sekaan tomaattimurska, feta ja kirsikkatomaatit. Viimeisenä tarvitsee vain maustaa kastike oman maun mukaan ja kastike on valmis! Itse laitan suhteellisen reippaalla kädellä esimerkiksi oreganoa ja basilikaa, koska ne eivät ole niin vahvan makuisia. Kirsikkatomaattien sijaan voi myös käyttää esimerkiksi luumutomaatteja tai ihan tavallisia tomaatteja, mutta omasta mielestäni kirsikkatomaatit ovat paras valinta.

En ole paras kirjoittamaan reseptejä, mutta toivon jonkun saavan ohjeesta kuitenkin selvää. Toivon myös, että piditte kirjoituksesta, vaikkei se rakenteellisesti olekaan ihanteellinen. Olen miettinyt jos kirjoittasin n. 1-2 kertaa viikossa, joten tällä viikolla saattaa tulla toinenkin kirjoitus. Jos teille tulee mieleen mitään parannusehdotuksia tai ideoita asioista, mitä haluaisitte lukea blogissani niin kommenteissa sana on vapaa!

 

Koti Ruoka ja juoma Suosittelen
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.