Pafokselta vapun viettoon!

Hyvää vappuaattoa! 😀
En ole oikein tajunnut että sekin jo on. Pääsin kotiin Tampereelle 5 aikaan aamuyöllä sunnuntaina ja nukuin yli yhteen. Nyt tässä maanantaina puoliltapäivin pyjamassa siirrän ja selaan kivoja lomakuvia valtavan kahvin kanssa ja salilla meinasin ennen vapun aloitteluja käydä. Tässä alkuun muutama kuva parilta ekalta päivältä!

IMG_4114.JPG

Täältä Captain´s bistrosta (jos oikein muistan) oli kiva panoraamanäkymä, sisäänheittäjä bongas kameran ja suositteli oikein kuvailee ravintolassa. Oli tunnelmallinen paikka ja herkullista, selkeää ruokaa. 🙂 Suosittelen juomaan viiniä Kyproksella. Se on hyvää, halpaa ja usein paikallista. Muuten Kypros on vähän kalliimpi, sillä se ei ollut läheskään niin turistirysä kuin viime matkani helmikuussa Playa de las Americasiin (Teneriffa). Ulkona syöminen on kuitenkin halvempaa kuin Suomessa, drinkit parempia ja kuuluu lomaan käydä joka ilta nautiskelemassa. 😉 

IMG_4133.JPG

IMG_4150.JPG

IMG_4331.JPG

Olin alkuun vielä vamppyyrin valkea ja herätimme kovasti huomiota paikallisissa. xD Eräs kuppilassa käyty keskustelu, joka ilmeisesti oli kohteliaisuus (ainakin paikalliset pitivät kissoista, en ollut ikinä nähnyt missään niin paljon kissoja..) ”Your face…” ”What??” ”You look like a cat” :`DD Ja emme ole venäläisiä. Tuolla ei käy kovin paljon suomalaisia, venäläisiä kyllä, joten meille koitettiin usein puhua venäjää. 😛

IMG_4380.JPG

Suosimme autenttisen oloisia ravintoloita, joissa oli yleensä vanhemman puoleinen, pieni ja iäkäs henkilökunta. Täällä palvelu oli aivan omaa luokkaansa ja meistä oikein haluttiin ottaa minulle lomakuva. 🙂 Valtava kanafileekin oli jotenkin saatu sydämen muotoiseksi. <3 Ystäväni Hanna on vegaani (lomalla lähinnä kasvissyöjä) ja hänellekin löytyi herkullisia ruokia, erityisesti musakaa, jota vilja-allergisena kadehdin! Niissä oli päällä jokin pannarin tyylinen seos. Maistoin vähän ja oli kyllä ihanaa. Pafoksen kanat ja perunat (joita aina syön ulkomailla) olivat kyllä omaa luokkaansa. ^^ Tässä paikassa meille tarjottiin myös talon omaa makeaa jälkkärilikööriä ja makeiset. Näillä eväillä jaksoi seuraavana päivänä retkeillä Troodos-vuoristossa, josta postia myöhemmin! 

IMG_4375.JPG

IMG_4417.JPG

Paikallinen kala oli ehdottoman tuoretta ja ihastuin Pafoksen autenttiseen, merelliseen tunnelmaan. Toisin kuin Teneriffalla, täällä ei juuri suomea kuullut ja parhaat drinkkipaikat olivat puoliksi täynnä paikallisia. Meillä oli juuri sopiva, ihana kesähelle (n. 25C päivällä) ja parin vuoden tauon jälkeen lähti kunnolla talviturkki meressä! Silti paikallisilla sissäänheittäjillä oli täysi työ ja menevää yökerhoa oli vaikea löytää, sillä sesonki on vasta kesällä. Meille oli juuri sopiva loma: rentoutumista auringossa, yksi retkipäivä, kävelyä lähistöllä kameran kanssa, illaksi laittautumista ravintolaan ja yleensä yksille johonkin nättiin paikkaan ja kerran enemmän viihteellä. Karaokea etsittiin, mutta ei oikein ollut auki missään. Noh, sitä riittää täällä Suomessakin ja tänäänhän alkaa vappu! 😉 

 

hyvinvointi mieli ruoka-ja-juoma matkat

Ansaitulle lomalle

IMG_4034.JPG

Sateisen kotoisia keskiviikon tunnelmia viimeisen MiSeq ajon jälkeen. En olisi juurikaan tarvinnut kaupasta mitään etenkään ennen matkaa, mutta oli jäänyt hullareilta -5% kuponki ja teki mieli omaa pikku arjen luksusta: samettista kurpitsakeittoa ja vadelma-passion-riisifruttia. Joskus vaan haluaa lämmintä ja selkeää valmisruokaa ja noi leivät on napattu yliopiston lounaspaikasta – kätevää kun gluteenittomat noissa muoveissa! Ironisesti tuli vapaa-aikaan tieteilystä uusi Tiede lehti, mitä sitten kuitenkin selasin iltalukemiseksi. 😛 Mulla on ollut tapana pitää keskiviikko omana pikkulauantaina. Lepopäivä salista, jotain herkkuja (mulla oli myös suklaata as usual) ja pari siideriä. 🙂  

IMG_4049.JPG

Olen pluviofiili eli nautin sateesta. Kotikin on silloin tunnelmallisin. Aurinkoisella säällä tulee tosi tunkkaista eikä hutiva rentoutua sisällä…

IMG_4079.JPG

Toiset leivät sitten aamulla. Polarjuusto on mulle myös omaa opiskelijaluksusta, oli alessa! Mikä vaan on parempaa viinilasista, tuossa ihan gefilusmehua. Huomatkaa myös mun suosikkimuki tuliaisena ajat sitten London Dungeonista, sopivan kokoinen mun aamukahviksi! 😀

IMG_4081.JPG

Tässä on pari päivää urakalla syöty broilerin jauhelihaa, ettei jää Pafoksen 21-28.4 ajaksi. Olen vaihdellut sitä riisin tai maissipastan kanssa ja loraus oliiviöljyä päälle.  

IMG_4093.JPG

Olen koukussa tähän mehuun, eikä siinä ole mitään vikaa. 😛 Saa samalla vitamiinia, kalsiumia, probiootteja ja energiaa. Hyvää vastustuskyvylle ennen matkaa! Vilja-allergisena on vaikea saada tarpeeksi kuitua, joten olen opetellut vetämään päivittäin jonkun seassa lusikallisen liuotettuja chia-siemeniä. Vaikka sitten mehussa tai riisin joukossa. Ennen olin kovin asennevammainen kaikkia ”naistenlehti- tai superfood” juttuja kohtaan, mutta eipä niidenKIN nauttiminen musta mitään ortorektikkoa tee. Voi vaan paremmin ja kummasti maistuukin enemmän ruokaa kun siitä tulee hyvä olo!

IMG_4096.JPG

Tässä aika mun perus safkaa. Myönnän etten oo yksin mikään mestarikokki ja tykkään aika selkeistä ruista, mutta hyvillä raaka-aineilla ja lisukkeilla saa helpostakin maukasta! Tässä n. 200g kypsää riisiä, chiageeliä, n. 100g broilerjauhelihaa tomaattimurskassa, mausteita, oliiveja ja sitä extraneistsytöljyä (vähän vitsi mulle kun ekan kerran tota mulle suositeltiin, luulin että se nimi on joku läppä). :`D

Tänään on perjantai. Kävin aamulla vaan tekemässä opistolla ajon jälkitoimet, sitten oli ulkona upealla säällä irish coffee ansaittu (kuntosalin sijasta) ja loppu päivä mennyt pakkailuja pähkäillessä… Vaikea sisäistää, että ”loputtomat” labrat tais loppua ja huomen illalla oon ystävän Hannan kaa Pafoksella! 😀 Juna lähtee 12 aikaan ja lento 16 jälkeen. 

 

suhteet oma-elama ruoka-ja-juoma sisustus