Pääsiäisherkkujen oheen superfoodeja
Olen siis täällä Joensuussa Otolla, joka on todellakin kovin herkuttelija, jonka tiedän! Suklaata ja jätskiä löytyy AINA montaa sorttia – etenkin pääsiäisenä. Hauska juttu onkin, että hän on ylpeä tästä tittelistä eikä ole lainkaan lihava. Otto on myös aivan huippu kokki/leipuri ja tykkää tarjota minulle kaikkia kokeiluja ja viljattomuus on vain hyvä syy testailla uusia herkkuja. Olemme kumpikin varsin liikunnallisia ja etenkin itse tarvitsen lisää massaa, joten herkuttelu sallittakoon! Kaikki kuitenkin tarvitsevat myös terveellistä ravintoa. Tässäpä siis muutama herkullinen ja värikäs otos. 🙂
Rinnepäivänä tuli syötyä Kolilla oikein mättöranskikset limemajoneesilla ja kaakao ja perillä odotti vaikka mitä after ski herkkuja. Niinpä teki mieli myös jotain proteiini- ja kuitupitoista sekä raikasta makuelämystä. Tässä kulhossa on holittomassa valkoviinissä paistettua kanaa, salaatin lisäksi tuoreyrttejä, extraneitsytoliiviöljyä, balsamicoa ja sitruunamehua. Mukissa vihreää teetä ja viinilasilla mun spesiaali terveyscoctail: ab jugurttia, mangososettam chiageeliä, mustaherukoita ja mantelirouhetta.
Maanantaina nukuin myöhään ja kunnon aamupalan jälkeen kävin täällä Joensuun Fressillä, mikä on kivasti nurkan takana. Sen jälkeen kävin Helmin kanssa coffarissa ja otin tuplalaten, johon laitoin suklaarouhetta ja kanelia. ^^ Olin saanut inspiraation tehdä avokadopastaa, sillä Otto oli löytänyt kaupasta Felician maissispagettia ja itse olen käyttänyt vain fussilia ja penneä. Mun avokadopastat on olleet vähän tylsempiä yhden henkilön annoksia ilman kaikkia tuoreita lisukkeita, koska itse elän tiukemmin opisleijabudjetilla. Olimme kumpikin aivan fiiliksissä, sillä onnistuin saamaan aikaan juuri oikeaoppisen makuelämyksen, mikä oli kerrankin Otolle uutta!
Oton päihteenä toimii se herkuttelu, sillä hän ei käytä alkoholia, joten juomana oli tätä alkoholitonta valkoviiniä, mitä aiemmin kanaan käytettiin. Se sopii mainiosti treenimaanantain illalliselle ihan vain maun vuoksi. 🙂
En malttanut kuvata koskematonta annosta, mutta houkutteleva tämäkin on. Annoksessa siis: maissispagettia, avokadoa, mietoa tuorechiliä, thaibasilikaa (johon juuri ihastuin!), limemehua, oliiviöljyä, balsamicoa, mozzarellaa, persiljaa ja kirsikkatomaatteja. <3
Tämä raikas riisipuurokakku, jossa on myös kananmunan valkuaisia, sitruunaa ja mantelia käytetty, sopi erinomaisesti jälkkäriksi roibosteen kanssa. Myös mignonmunia on muutamana päivänä syöty pääsiäisen kunniaksi. 😛 Tykästyin kovasti yhdistelmään: kakun kanssa loraus maustamatonta jugurttia, lisää sitruunaa ja jäisiä herukoita. Eipä yöllä nälkään herännyt!