Pääsiäisherkkujen oheen superfoodeja

Olen siis täällä Joensuussa Otolla, joka on todellakin kovin herkuttelija, jonka tiedän! Suklaata ja jätskiä löytyy AINA montaa sorttia – etenkin pääsiäisenä. Hauska juttu onkin, että hän on ylpeä tästä tittelistä eikä ole lainkaan lihava. Otto on myös aivan huippu kokki/leipuri ja tykkää tarjota minulle kaikkia kokeiluja ja viljattomuus on vain hyvä syy testailla uusia herkkuja. Olemme kumpikin varsin liikunnallisia ja etenkin itse tarvitsen lisää massaa, joten herkuttelu sallittakoon! Kaikki kuitenkin tarvitsevat myös terveellistä ravintoa. Tässäpä siis muutama herkullinen ja värikäs otos. 🙂

IMG_3515.JPG

Rinnepäivänä tuli syötyä Kolilla oikein mättöranskikset limemajoneesilla ja kaakao ja perillä odotti vaikka mitä after ski herkkuja. Niinpä teki mieli myös jotain proteiini- ja kuitupitoista sekä raikasta makuelämystä. Tässä kulhossa on holittomassa valkoviinissä paistettua kanaa, salaatin lisäksi tuoreyrttejä, extraneitsytoliiviöljyä, balsamicoa ja sitruunamehua. Mukissa vihreää teetä ja viinilasilla mun spesiaali terveyscoctail: ab jugurttia, mangososettam chiageeliä, mustaherukoita ja mantelirouhetta.

IMG_3524.JPG

IMG_3549.JPG

Maanantaina nukuin myöhään ja kunnon aamupalan jälkeen kävin täällä Joensuun Fressillä, mikä on kivasti nurkan takana. Sen jälkeen kävin Helmin kanssa coffarissa ja otin tuplalaten, johon laitoin suklaarouhetta ja kanelia. ^^ Olin saanut inspiraation tehdä avokadopastaa, sillä Otto oli löytänyt kaupasta Felician maissispagettia ja itse olen käyttänyt vain fussilia ja penneä. Mun avokadopastat on olleet vähän tylsempiä yhden henkilön annoksia ilman kaikkia tuoreita lisukkeita, koska itse elän tiukemmin opisleijabudjetilla. Olimme kumpikin aivan fiiliksissä, sillä onnistuin saamaan aikaan juuri oikeaoppisen makuelämyksen, mikä oli kerrankin Otolle uutta!

IMG_3558.JPG

Oton päihteenä toimii se herkuttelu, sillä hän ei käytä alkoholia, joten juomana oli tätä alkoholitonta valkoviiniä, mitä aiemmin kanaan käytettiin. Se sopii mainiosti treenimaanantain illalliselle ihan vain maun vuoksi. 🙂 

IMG_3578.JPG

En malttanut kuvata koskematonta annosta, mutta houkutteleva tämäkin on. Annoksessa siis: maissispagettia, avokadoa, mietoa tuorechiliä, thaibasilikaa (johon juuri ihastuin!), limemehua, oliiviöljyä, balsamicoa, mozzarellaa, persiljaa ja kirsikkatomaatteja. <3 

IMG_3592.JPG

Tämä raikas riisipuurokakku, jossa on myös kananmunan valkuaisia, sitruunaa ja mantelia käytetty, sopi erinomaisesti jälkkäriksi roibosteen kanssa. Myös mignonmunia on muutamana päivänä syöty pääsiäisen kunniaksi. 😛 Tykästyin kovasti yhdistelmään: kakun kanssa loraus maustamatonta jugurttia, lisää sitruunaa ja jäisiä herukoita. Eipä yöllä nälkään herännyt! 

Hyvinvointi Ruoka ja juoma Liikunta Mieli

Eloisa pääsiäinen

Aloitan nyt ystävieni suosittelemana ja täällä Joensuun reissulla kokkailusta inspiroituneena uuden ruokapainotteisin blogin! 🙂

Hyvää pääsiäistä vielä myöhässä! Olen siis gradua vaille valmis biologi ja tulin opiskelukavereita moikaamaan pääsiäisen ja juhlien merkeissä Joensuuhun. Muutin viime kesänä työharjoitteluun Tampereelle lääketieteen laboratorioon ja jäin gradua tekemään 18S NGS-menetelmästä suolistoloisten havaitsemissa. Suolistobakteerit, eläinfysiologia, kehitysbiologia, mediakulttuuri ja viestintä (extra sivuaine) sekä ravitsemus ovat mun erikoisalaa. Tärkeänä harrastuksena valokuvaus ja hommasin opintolainalla Canon750D, johon oon ollut hyvin tyytyväinen. <3

Hyvä ottaa vielä vähän omaa sosiaalista lomaa tutkijan työläästä erakkoarjesta ja omasta ”lihotus” fitnessprojektista. Täällä Joensussaa nautin ilman arviointia silleen etten varmasti laihdu! Kun palaan takaisin Tampereelle, on enää maksimissaan 2 viikkoa ”loputonta” pipetointia jäljellä. Sattui tosi sopivasti, kun Petrin valmistujaisiin olin luvannut tulla ja ne oli pe 30.3. Sain nimittäin perheeltä toisen auton lainaan ja he lähtivät Tampereen kautta Ylläkselle. Ajelin just sopivasti perjantaina paikalle ja arvostin herkullista gluteenitonta (vilja-allergiselle sopivaa eli kauratonta eikä vehnätärkkelystä) itsetehtyä pizzaa! ^^ 

IMG_3334.JPG

En ole kasvissyöjä, mutta vältän IBS ja kolesteroli (geneettistä) ongelman takia punaista lihaa, joten minulle oli kasvisversio herkkusienillä, tomaatilla, punasipulilla ja reippaasti juustoa juhlaherkkuna! 😛 Kerron myöhemmin FODMAP ruokavalion purkamisesta ja miksi se on erittäin tärkeää juurikin IBS-potilaille. On niin vapauttavaa kun vihdoinkin on jokin selkeä oireiden aiheuttaja: vilja-allergia. FODMAPia pitää noudattaa silloin kun on aivan pohjalla, mutta pidemmän päälle se köyhdyttää bakteerikantaa ja altistaa entistä pahemmille ongelmille. Niinpä minulle maistui tuo pizza mainiosti, vaikka siinä oli FODMAP-juttuja. 🙂

IMG_3358.JPG

Iloinen ja aito kuva meidän pikku Lordista! 😉 

IMG_3471.JPG

Onneksi päätin pysyä ajokunnossa ja yövyin toisella ystävällä Noljakassa. Otin myös sukset ja laskettelukamat mukaan ja voitti kyllä yli 10km hiihtolenkki pitkästä aikaa krapulan. Illalla kelpasi Otolla kunnon pääsiäisherkut ja sauna! 

Sunnuntaina päätin vielä extempore lähteä omalle Kolin reissulle, sillä laskettelusta oli 2v tauko enkä taaskaan päässyt Ylläkselle. Lisäksi oli luvattu ma sitä myrskyä… Onneksi lähdin! Taas oli tullessa hurjasti lisää suklaata, toinen mignonmuna ja mun suuri erikoisherkku, riisipuurokakku (sis myös sitruunaa ja mantelia) vastassa + sauna. <3 

koli2.jpg

riisipuurokakku.jpg

 

Suhteet Ruoka ja juoma Ystävät ja perhe Mieli