Slow Foodia ja rentoa tunnelmaa
Suomessa toimii 13 Slow Food-liikkeen alajärjestöä, ja Hangossa yksi niistä, Slow Food Hanko
Eilen kokoonnuimme jo neljättä kertaa juhlistamaan vuotuista Terra Madre Day-päivää, joka keskittyy esittelemään paikallista tuotantoa, siis varsinaista ruohonjuurien tasolla toimimista.
Pienen kaupungin kuten Hanko etuja ovat lyhyet välimatkat, intiimi tunnelma ja tietynlainen kodikkuus. Uskomatonta, että minäkin sain tilaisuuden tutustua peräti kahteen nuoreen perheeseen. Molemmat olivat juuri ostaneet talon Hangosta ja muuttaneet tänne, ja molemmilla oli 5 kk: ikäinen pieni poika matkassa. Voi elämän iloa!
Ruoasta ja raaka-aineista keskusteltiin paljon ja pitkään, itse tekemäni jouluiset tryffelit ja riisisuklaat tekivät hyvin kauppansa.
Moneen ruokapöytään päätyi myös paikallista perunaa, kaalia, kananmunia, makkaraa ja kuivattuja sieniä.
Minun ihanat apulaiseni tekivät todella hyvää työtä, ja kuulemma heillä oli hauskaakin!
Ensi vuonna uudestaan…