Sain viime viikolla haasteen Kokkailua Kaksiossa-blogin pitäjältä. Innostuin ideasta ja lähdin sunnuntaina totetuttamaan haastetta. Haasteena oli siis kuvata seitsemän päivän ruoat ja sitten viikon päästä laittaa kuvia blogiin ja sillä tavalla antaa muille ruoanlaittajille ideoita.
Tässä vielä haasteen ”säännöt”:
Viikon menu
– kuvaa viikon ajan kaikki tekemäsi ruoat (jos et muista kuvata niin mainitse päivän kohdalla mitä teit)
– jos ruoka on tosi herkku ja haluat jakaa reseptin niin hyvä juttu
– 7 ruokaa siis ja lisäksi vinkki johonkin helppoon jälkkäriin ”Viikon vinkki”
– kerro keneltä haasteen sait ja jaa haaste vapaasti ainakin viidelle blogiystävällesi.
– laita postauksen otsikoksi: Haaste: viikon menu
Tarkoitus ei ole siis saada kasaan mitään gourmetherkkuja vaan ihan tavallista arkiruokaa. Vinkkejä ja inspiraatioita kanssasisarille
Viime viikolla siis VillaTarjassa syötiin:
Sunnuntaina: kaalikääryleitä

Maanantaina: siskonmakkaramuhennosta juuressoseen ja punajuurien kera

Tiistaina: kermaista lohikeittoa
Keskiviikkona olinkin pojan perheen luona. Tein allergiselle lapsenlapsellekin sopivaa ”Välimerellistä Risottoa” johon pilkoin eiliset broilerin tähteet. Hyvää oli, nyökkäili pikkumieskin 🙂
..ja söi niin vauhdilla etten melkein kuvaa saanut.
Torstaina: tulikin nimipäivävieraita, joten katoin meille kalapöydän; katkarapu-oliivisalaattia, kanamunapuolikkaita (Sjöbergin tietysti), vasikanlihahyytelöä, matjessilliä ja Ekströmin lämminsavustettua sekä graavattua lohta. Lisänä Sjöbergin Melody-perunoita ja Oivariinia. Jälkiruoka blogin lopussa yllärinä.

Perjantaina: Naistenpäivän illalliseksi nappasin HBL:n ruokavinkistä ”Kyckling Hurry Curry”

Sävelsin tietysti itse; en laittanut vettä enkä kanafondia, en myöskään maissitärkkelystä, vaan Tamari-kastiketta ja kermaa – oi että tuli hyvää!
illemmalla jälkiruoaksi hedelmiä, muuta ei olisi mahtunutkaan….
Lauantaina: keittelin aamusta perunapuuroa, meidän molempien herkkua. Keliakiani takia laitan siihen ruisjauhojen sijaan tattarijauhoa, mutta hyvää tulee niinkin
illalliseksi söimme entrecoté-pihvit tomaatti-raejuustosalaatin ja Sjöbergin Annabella-perunoista tehtyjen lohkoperunoiden kera
Huomaa, että olen ollut vapaalla koko viime viikon, ja saanut puuhailla keittiössä! Onneksi olemme kuitenkin syöminkien välillä harrastaneet sauvakävelylenkkejä.
Ai niin se yllärijälkkäri: suklaakakku, jonka nappasin ruotsalaisesta blogista ”56kilo”. Reseptissä sanotaan uuninlämmöksi 200C ja ajaksi 6 minuuttia, mutta en uskaltanut ottaa niin hyllyvän näköistä kakkua ulos, vaan annoin sen olla 10 minsaa. Oli todella suklaista ja täyttävää!

Käytin sokerina Melles Hälsoshopista ostamaani Karppisokeria, myös steviaa voi käyttää jos haluaa välttää sokerihumalaa…

Taidankin ottaa pikku palan jälkkäriä näin aamiaisen päätteeksi :), kermavaahto tosin puuttuu…

Haastan edelleen:
http://hiidenuhmankeittiossa.blogspot.fi/
http://siskotkokkaa.blogspot.fi/
http://karppisiskot.wordpress.com/
http://milla-mittilivet.blogspot.fi/