Perinteet kunniaan

Olipas pitkä paussi blogissa. Täti on ollut aktiivisempi tuolla ”Kotona Hangossa-Hemma i Hangö”-puolella. Luulinkin jo hetken unohtaneeni tämä puolen, mutta tänään, tänään värkätessäni karjalanpiirakoita ja perunapuuroa se taas jotenkin pulpahti esiin 🙂

Tässä puuro tulossa hellalla…

hemma-05.jpg

..ja tässä valmiina voisilmän kera

hemma-06.jpg

Piirakkataikinapohja tehty Jytte-jauhoista, ja täytteeksi perunamuussia. Pidän perunatäytteestä enemmän kuin riisipuurosta. Huomatkaa pulikka!

hemma-07.jpg

Piirakat menossa uuniin

hemma-08.jpg

ja uunista ulos, voideltuina voi-vesiseoksella

hemma-09.jpg

Niin, minun piirakkani ja puuroni ovat tietysti gluteenittomia. Puuron resepti on ihan itse kehittämäni, tattarijauhoa ruisjauhon sijaan, mutta karjalanpiirakoiden resepti on Pörden keittiöstä. Blogi, jota voin suositella kaikille, jotka haluavat leipoa gluteenitonta syystä tai toisesta. 

Piirakoiden ulkonäköä ei voi mitenkään verrata kaupan piirakoihin, mutta ei tarvitsekaan. Maku oli ihan parhautta! Kiitos, Pörde!

 

Hyvinvointi Ruoka ja juoma Liikunta Terveys