Perinteet kunniaan
Olipas pitkä paussi blogissa. Täti on ollut aktiivisempi tuolla ”Kotona Hangossa-Hemma i Hangö”-puolella. Luulinkin jo hetken unohtaneeni tämä puolen, mutta tänään, tänään värkätessäni karjalanpiirakoita ja perunapuuroa se taas jotenkin pulpahti esiin 🙂
Tässä puuro tulossa hellalla…
..ja tässä valmiina voisilmän kera
Piirakkataikinapohja tehty Jytte-jauhoista, ja täytteeksi perunamuussia. Pidän perunatäytteestä enemmän kuin riisipuurosta. Huomatkaa pulikka!
Piirakat menossa uuniin
ja uunista ulos, voideltuina voi-vesiseoksella
Niin, minun piirakkani ja puuroni ovat tietysti gluteenittomia. Puuron resepti on ihan itse kehittämäni, tattarijauhoa ruisjauhon sijaan, mutta karjalanpiirakoiden resepti on Pörden keittiöstä. Blogi, jota voin suositella kaikille, jotka haluavat leipoa gluteenitonta syystä tai toisesta.
Piirakoiden ulkonäköä ei voi mitenkään verrata kaupan piirakoihin, mutta ei tarvitsekaan. Maku oli ihan parhautta! Kiitos, Pörde!