Torttutiistai
Yksi lempileivonnaisistani on Runebergintorttu, allaoleva kuva yrittää demonstroida miltä se näyttää. Illalla alkoi kummasti suu napsaamaan ja vaatimaan näitä meheviä torttusia, joten koulun jälkeen kipaisin kaupasta tarpeet. Olen koettanut (mus mus, tiedän, koettaminen ei auta) vähentämään kaikien eläinperäisten tuotteiden käyttöä, joten googlailin näihin vegaanisen version ohjeen (löysin käyttämäni reseptin Kamomillan konditoria-nimisestä blogista). Taikina oli älyhelppo ja -nopea tehdä. Lopputuotoksen maku on hyvä ja koostumus pinnalta rapsakka, mutta sisältä mehevä. Koristelussa olen maailmanmestari.
Jos haluatte kokeilla, niin sekoittakaa yhteen kulhoon
–rypsiöljyä, omenasosetta ja fariinisokeria, kutakin puolitoista desiä + puoli teelusikallista suolaa ja sama määrä karvasmanteliuutetta (en itse laittanut..)
ja toiseen
–vehnäjauhoja kaksi desiä, mantelijauhetta sekä korppujauhoja kumpaakin desi, teelusikallinen kaardemummaa ja puolitoista teelusikallista leivinjauhetta
sitten yhdistä nämä kaksi, jaa taikina esim. muffinivuokiin ja tyrkkää 190 asteiseen uuniin kahdeksikymmeneksi minuutiksi
koristeluun vadelmahilloa ja tomusokeriseosta (reilu desi sokeria ja hieman vettä)
ta daa siinä on tortut valmiina ja ai että maistuu!
Jos sitä sitten vaikka, söisi vähän lisää!
-Vilma K.