Suojatiet

Lyhyesti sanottuna.. mene suojatielle kun olet varma että voit turvallisesti sinne mennä. Niin, että huomaat että sinut huomataan. Niin että tiedät auton hidastavan sinua varten. HUOMAA että autot eivät voi reagoida nanosekunnissa sinuun vaikka sulla minkälaiset oikeudet tahansa olisi ja oisit kekkosen pojanpojanpoika! Ole myös sen verran lähellä suojatietä että autoilija voi olla varma ylitysaikeistasi. Tänään seisoi mies n. 3m päässä suojatiestä selvästi odottaen että pääsee yli (taustapeilistä huomasin horisontissa ylityksen).. Hidastin, mutta ajoin suojatien yli kuten monet edessä ja takana ajavat koska huomasin kyseisen hahmon liian myöhään siellä puskassa seisomassa. Se varmaan laski autoja jotka eivät häntä päästäneet. Veikkaan, että tässä tapauksessa on saanut olla siellä aamusta asti. Kotona varmaan päivittelee vaimolleen tuohtuneena että testi osu ja uppos, ei ne autoilijat mitään osaa.

Kuvitteletko että sun henkikulta on niin tarpeeton että voit vaan hypätä 60km/h vauhdilla ajavan auton eteen? EDES 20km/h ajavaa autoa ei kannata lähteä vertailemaan oman kropan kanssa jos satut suojatien kohdalle samalla sekunnilla kun auto on ajamassa siitä yli!! Kyllä on urpoja jossei suojatiellä anna tilaa, mutta mun mielestä SUURIN VASTUU on ylittävällä ihmisellä itsellään. 

Niin monesti näkee, että porukka vaan kävelee suojatielle olettaen varmaan autoissa olevan jonkun toiminnon joka pysäyttää auton sadasosasekunnissa. Näin voi mun puolesta tehdä siellä valoristeyksissä.. Luuletteko että suojatie on joku hiton suojelusenkelitie jossa te ootte kuolemattomia heti ku sinne vaa pääsee? No onhan hautausmaakin hautausmaa.. haluutko sinne jotenki etuajassa?

On autoilijoillakin mahdollisuus vaan ajaa välittämättä ihmisvahingoista.. Tänään aamulla meinas kaks pyöräilijää jäädä alle kun aamu seiskalta pimeässä AJOIVAT vasemmalta suojatien yli. Automaattisesti annan näillekin urpoille tietä koska vaikka en saisi rangaistusta vahingosta mikä törmäyksessä kävisi, saisin sitäkin suuremmat traumat. Olisin voinut vain ajaa koska mulla on oikeus hei!! Mä omistan tän maailman! 

Joudun itse käyttämään yhtä suojatietä päivittäin ja olisin monesti päässyt hengestäni. Se on kyllä käsittämätöntä minunkin mielstäni koska se on niin jättimäinen valoton suojatie. Siihen tullaan vähän kuin pysäköityjen autojen välistä yllättäen. Ymmärrän ettei heti eka ohi ajava auto huomaa tai edes ehdi antaa tietä. Mutta sit ku varovasti hivuttautuu keskemmälle ja keskemmälle niin ei hitto siltikään!! Toisesta suunnasta olen paljon näkyvämpi mutta ei siltikään ei ku on kiire edessä oleviin punasiin.

Eikö lapsillekin opeteta, että mene suojatielle, pysähdy, katso oikealle vasemmalle mitenpäin ne meneekään mutta muutamaan kertaan ja ylitä tie kun olet varma että se on turvallista. Mulle opetettiin että auton tullessa on odotettava niin kauan että se on pysähtynyt.. Jääkö tää jotenki heti unholaan kun karvat alkaa kasvaa vai missä vaiheessa se tukiopetus olis? Sairaalan vuodeosastolla vissii

hyvinvointi hyva-olo suosittelen ajattelin-tanaan
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *