Missä aurinko, siellä D-vitamiini

Kaupallinen yhteistyö: SYNLAB

Varoitus: postaus sisältää D-vitamiinijärkytyksen!

Viime aikoina on vähän väsyttänyt. Se alkoi noin kuukausi töihinpaluun jälkeen ja pistin juuri sen piikkiin, että arki nyt vaan on niin hektistä. Pari viikkoa sitten kuitenkin iski sellainen kestoväsy, että aloin miettimään, voisiko kyse olla jostain muusta.

Kun SYNLABista tarjottiin mahdollisuutta käydä testauttamassa D-vitamiini ja varastorauta (ferritiini) arvot ajattelin, että eipä tuosta ainakaan haittaa olisi. Kävin lounastauolla testissä, enkä miettinyt asiaa sen kummemmin. Kun tulokset kilahtivat seuraavana päivänä puhelimeeni, olinkin sitten aivan äimänä.

Jos jotain olisi alakanttiin, niin veikkasin etukäteen, että rauta. Olen imettänyt yli vuoden ja sitäpaitsi syön D-vitamiinia säännöllisesti ympäri vuoden (tosin viimeiset pari vuotta vain monivitamiinissa). Nyt tuloksien kohdalla hälytysmerkki oli kuitenkin juuri D-vitamiinin kohdalla! Arvo oli 2/3 siitä, mitä sen pitäisi olla, vaikka vitamiinivalmisteessani on 200 % päivittäisestä saantisuosituksesta.

Otin heti korjausliikkeen ja hain öljyyn uutettua vitamiinia luontaistuotekaupasta koko perheelle. En nimittäin edes tahdo kuvitella, millaiset arvot on meidän kasvissyöjäteinillä, joka ei tähän mennessä ole suostunut syömään mitään vitamiineja (otti mallia isästään, joka oli mun tuloksesta hieman järkyttynyt). Nyt suostuivat molemmat syömään vitskuja eli tästä mun tutkimuksesta oli moninkertainen hyöty!

Rautavarastoarvonikin oli sellainen, että sitä voisi vielä kerryttää, joten oli kyllä aika hyödylliset täsmätutkimukset väsymystä ajatellen.

Oletko koskaan mittauttanut vitamiiniarvoja? Entä ootko kuullut rautavarasto (ferritiini) mittauksesta? On eri asia kuin hemoglobiini, jota helpommin mittaillaan raskaana olevilta ja imettäviltäkin.

Ei auta, vaikka kuinka kurottelisi kohti aurinkoa Suomen talvessa: emme vaan saa tarpeeksi auringon säteitä, joita tarvitaan D-vitamiinin tuottamiseksi.


SYNLABissa oli helppo käydä, ovat Suomen suurin yksityinen laboratorio- ja kuvantamispalvelujen tarjoaja, joten tutkimuspisteitä löytyy runsaasti. Nyt tutkimukset ovat saatavilla tarjoushinnoin 30.11.2020 saakka – D-vitamiini-tutkimus hintaan 20 e (ovh. 53,90 e) sekä ferritiini-tutkimus hintaan 15 e (ovh. 23,90 e) +  palvelumaksu 13,50 e. Ajanvaraukseen tästä.

hyvinvointi paivan-tyyli terveys hyva-olo
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *