Syy hiustenlähtöön ja väsymykseen

Kaupallinen yhteistyö: SYNLAB

Mainos SYNLAB ja alevinkki! Meillä asuu kasvissyöjä. Tai tarkemmin lakto-ovovegetaristi (syö kasvisten lisäksi maitotuotteita ja kananmunia). Tyttö on teini-ikäinen ja urheilee aivan hulluna. Olen pidemmän aikaa miettinyt, saako hän kaikkia ravintoaineita tarpeeksi: häneltä irtoaa enemmän hiuksia kuin meiltä kaikilta muilta yhteensä. Lisäksi hän on ollut tosi väsynyt jo puoli vuotta ja vaikka teinin tarmolla puskeekin eteenpäin, niin toivoisi, että voisi jotenkin oloaan helpottaa. Purkista otettavista ravintolisistä tyttö ei innostu, koska omien sanojensa mukaan tahtoo tietää, mitä pitäisi syödä lisää, ei syödä sokkona vaan kaikkia mahdollisia lisiä. Okei.


Siispä tutkimuksiin. Varasimme SYNLABilta ajan verikokeisiin ja valitsimme kasvissyöjän tutkimuspaketin. Siinä tutkitaan laajasti vitamiinitasoja, sokeriarvoja ja eri raudan mittareita. Yhteensä pakettiin kuului 35 tutkimusta. Tutkimukset edellyttivät 10-12 tunnin paastoa (paastosokeri) ja ne otettiin kaikki kerralla.

Tyttö oli elämänsä ensimmäistä kertaa verikokeessa, joten olin kaverina mukana. Häntä jännitti kovasti etukäteen, mutta aivan ihana näytteenottoja pelasti tilanteen ja tyttö sanoi jälkikäteen, että sattui vähemmän kuin oikomishoito. Tuloksia alkoi tulla jo samana päivänä ja sieltä erottui maallikonkin silmään kaksi selvää puutetta: raudan ja D-vitamiinin.

Kaikki tulokset käydään vielä läpi tytön lääkärin kanssa ja sovitaan rautakuurin pituus. Mutta nyt saman tien jo se D-vitamiininotto sai uuden boostin. Onneksi käytiin. Minusta on todella tärkeää opetella nuoresta lähtien huolehtimaan terveydestään kokonaisvaltaisesti ja nyt tiedämme, mitä ruokavalioon pitää lisätä jatkossa.

SYNLABilla nyt kaikki laboratoriotutkimuspaketit -20 % vuoden 2020 loppuun asti. Hintaan lisätään palvelumaksu 13,50. Tutkimuksiin pääsee ilman lääkärin lähetettä ja tutkimuspisteitä on ympäri maata. Ja ajan saa aina ja vielä nopeastikin. Ajanvaraus löytyy heti SYNLABin etusivulta.

hyvinvointi vanhemmuus terveys oma-elama
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *