4 HELPPOA ASKELTA TAVOITTEESI SAAVUTTAMISEEN

We love sundays

 

  Sanotaan, että on kahdenlaisia ihmisiä. Harmaita suorittajia joiden elämän täyttää tylsä arki. Toiset taas ovat onnistujia ja menestyjiä joiden elämä kulkee läpimurrosta toiseen. Meillä kaikilla on varmasti kokemusta alkuinnostuksesta ja sen lopahtamisesta. Usein sitä kuitenkin jää ihmettelemään miksi tavoite ei toteutunut - taaskaan.

Ihminen on siitä hassu tyyppi, että se huijaa itseään ihan mennen tullen ja laistaa itselle tehdyistä lupauksista. Oli se sitten painon pudotus tai aloitettu harrastus.   Onnistumisen salat eivät piile perintötekijöissä - vaan onnistumisen takana on ennen kaikkea tavoitteellisuus.

On tutkittu, että uskomuksemme ovat yksi voimakkaimmin toimintaamme vaikuttavista tekijöistä. Mikäli ihminen ei usko olevansa kykeneväinen saavuttamaan tavoitetta, hän ei todennäköisesti toimi tavoitteen suuntaisesti.  Löysin Köpiksenreissulta "GOALS JOURNAL" -vihon, jossa on hyviä ajatuksia tavoitteista ja niiden saavuttamisesta. Vihkoon voi kirjata ylös tavoitteen eri vaiheet - ja miten niihin päästään.   

 

  

1. MIKSI HALUAN SAAVUTTAA TAVOITTEEN? 

Pohdi miksi haluat saavuttaa tämän tavoitteen? Mitä tapahtuu kun saavutan tavoitteeni ja miksi se on minulle tärkeää?

 

2. ASETA TAVOITTEELLESI PÄÄMÄÄRÄ

Aseta tavoitteelle päämäärä ja anna itsellesi tarpeeksi aikaa sen saavuttamiseen. 

 

3. MIKÄ MINUA PIDÄTTELEE SAAVUTTAMASTA TAVOITETTANI?

Mikä pidättelee sinua - miksi et voisi saavuttaa tätä tavoitetta? 

 

4. TEHTÄVÄT JOTKA MINUN TÄYTYY TEHDÄ, JOTTA PÄÄSEN TAVOITTEESEENI

Mitä kaikkea minun on tehtävä jotta pääsen tavoitteeseeni? Kirjoita tehtävät ylös ja vedä perään ruksi kun olet ne tehnyt.

 

Ja lopuksi; MIKÄ ON PALKINTONI KUN SAAVUTAN TAVOITTEENI?

        

 

 

Visualisoi siis miltä näyttää, kuulostaa ja tuntuu kun tavoite on saavutettu. Ole siinä hetkessä niin täysillä kun vain kykenet. Kun tavoite on oikein asetettu ja muotoiltu, on jo puolivälissä matkaa. Aloittamalla riittävän hitaasti ja nostamalla vastusta askel askeleelta juoksee vaikka maratonin jos se tuntuu mielekkäältä tavoitteelta.  Pidä tämä aarrekartta sellaisella paikalla josta näet sen päivittäin. Uskomatonta, mutta yleensä kartassa olevat asiat ovat toteutuneet - kannattaa siis miettiä tarkkaan mitä tähän matkasuunnitelmaan laittaa.   

"A dream becomes a goal when action is taken towards achieving it"  

Ja teille jotka innostuitte vihosta, eikä Köpiksen reissua ole tiedossa... Vihkoja saa tilattua ILOVEMYTYPE.COM-sivustolta ;)     

Kommentit

Oleellista mielestäni myös on, että tavoite on oikeasti sellainen, jota haluaa. Esimerkiksi ulkoiset motiivit ovat aika huono lähtökohta tavoitteen toteutumiselle. Omassa elämässä olen myös huomannut sen, että tavoitteita (jotka ovat joo ainakin sillä hetkellä haluamiani asioita) tipahtelee syliini sieltä sun täältä, ehkä liiaksikin. Lähdeppä sitten toteuttamaan jotakin niistä. Sellainen selkeys olisi myös hyvä tavoitteiden asettelussa, ja nimenomaan priorititeet: esimerkiksi minkä tavoitteen haluaa saavuttaa kaikista varmimmin.

Omassa elämässä myös se tavoitteen pysyvyys on kaiken a ja o. Sen olen huomannut viime aikoina ainakin omalla kohdallani. Mitään en viitsi lähtemään tekemään tai tavoittelemaan täysillä, ellen ole TÄYSIN varma siitä, että sitä minä haluan. Voiko taustalla sitten olla joku pelko siitä, että epäonnistuu jonkin turhan takia? Tai sitten se, että onnistuu mutta sitten selviääkin, että olipas paska juttu: en minä tätä halua.

Tästä aiheesta olisin varmaan saanut omankin blogikirjoituksen aikaiseksi... : )

Sunday
We love sundays

Olet ihan oikeassa :) Etenkin jos on kyse isommista tavoitteista, on oltava varma että sitä todella haluaa! Ainakin itsellä helposti jää koko homma kesken jos ei tavoite ole tarpeeksi hyvin mietitty. 

Ehdottomasti tästä aiheesta lisää postauksia :) 

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.