SOFT BUTTERMILK BLUEBERRY PIE W/ CREAM CHEESE FROSTING

mustikkapiirakka4.jpg

 

Olen tehnyt pakastimen tyhjennystä ja yrittänyt keksiä mitä kaikkea tekisin jäljellä oleville marjoille. Päätin tehdä tänään lauantaina mustikkapiirakkaa tuorejuustokuorrutteella. Tämä piimä-mustikkapiirakka on tarkoituksella jätetty sisältä vähän samettiseksi – ja tuorejuustokuorrute kruunaa samettisen pehmeyden. Tämä resepti on kyllä tästä hetkestä lähtien paras jolla olen mustikkapiirakkaa tehnyt! Piimä tekee piirakasta niin mehevän, että se sulaa suussa. 

 

mustikkapiirakka3.jpg

mustikkapiirakka2.jpg

 

Näin valmistat tuorejuustokuorrutteen:

 

  • 60g suolatonta voita
  • 60g tuorejuustoa
  • 2,5dl tomusokeria
  • 0,5tl vaniljasokeria

Vispaa keskenään (mieluiten koneella) huoneenlämpöinen voi ja tuorejuusto. Sekoita reippaasti vispilällä tomusokeria puoli desiä kerrallaan, ja vispaa joukkoon lopuksi vaniljasokeri.

 

 

Näin valmistat mustikkapiirakan:

  • 125g suolatonta voita
  • 3tl sitruunan kuorta
  • 1 muna
  • 2dl sokeria
  • 1tl vaniljasokeria
  • 4,5dl vehnäjauhoja (jätä puoli desiä mustikoihin)
  • 2tl leivinjauhetta
  • 1tl suolaa
  • 4,5dl mustikoita
  • 1,5dl piimää

Lämmitä uuni 160 asteeseen. Vatkaa voi, sitruunan kuori, ja sokeri keskenään ilmavaksi. Lisää muna ja vaniljasokeri, sekoita. Yhdistä jauhot, leivinjauhe ja suola keskenään. Sekoita sillä aikaa mustikat ja puoli desiä jauhoja erilliseen astiaan. Lisää jauhoseosta ja piimää vuorotellen taikinaan. Lisää joukkoon lopuksi varovaisesti nuolijalla nostellen mustikat. Voitele (n.22cm) vuoka voilla. Kaada taikina vuokaan ja ripottele teelusikallinen sokeria päälle. Paista 35-40 minuuttia uunissa. Jäähdytä ja tarjoile tuorejuustokuorrutteen kera! 

 

mustikkapiirakka1.jpg

 

 

 

Mustikkapiirakan makuista viikonloppua :) xx

 

koti ruoka-ja-juoma