BLACKBERRY MOJITO RECIPE

IMG_9887.JPG

kuva: Raakel Ruohola

 

Olen jo ihan kesäfiiliksissä. Ajattelin tarjoilla vappuna mojitoja ja kokeilin vähän etukäteen, miltä karhunvadelma-minttu mojito maistuu. Raikas ja marjainen drinkki on kesää ja kevättä parhaimmillaan. Mojitohan on kuubalainen klassikkodrinkki, jossa on perinteisesti sokeria, vaaleaa rommia, limeä, soodaa ja minttua. Mielestäni hyvässä mojitossa tärkeintä on tuore minttu ja tuore lime – ja tällä kertaa lisäksi raikas karhunvadelmamehu. Tähän mojitoon ei minun mielestäni tarvitse lusikoida sokeria kukkuroittain, joten juoma pysyy kevyenä! Ja olen tullut siihen lopputulokseen, että seuraavan päivän päänsäryltä välttyy mitä vähemmän sokerisia juomia litkii illan aikana 😉 

 

  • puolikas rasia karhunvadelmia
  • tuoretta minttua
  • puolikas lime
  • soodavettä
  • loraus rommia
  • ripaus luomuruokosokeria

Murskaa vadelmat ja siivilöi mehu, jotta drinkkiin ei tule siemeniä. Murskaa lasiin muutama limenpala sekä päälle tuoretta minttua. Älä murskaa minttua, sillä niin siitä tulee kitkerää. Kaada karhunvadelmamehu sekaan. Lisää ripaus sokeria ja loraus rommia. Kaada päälle soodavettä. Sekoita ja nauti! 🙂

 

mojito3.jpg

mojito2.jpg

 

 

Kimono: Rabens Saloner / Dots… Turku

Lasi ja lasinen pilli: Nature´s Design / Dots… Turku

Muoti Ruoka ja juoma Trendit