Potkua aamuun: MATCHA-JOGURTTI

 Matcha on suhteellisen uusi tuttavuus minulle. Matcha on siis japanilaista teetä, joka valmistetaan jauhamalla hienoksi teepulveriksi gyokuro-teelehtiä, joita on kasvatettu varjossa pehmeän ja tasapainoisen maun saavuttamiseksi. Matchaa on käytetty perinteisesti osana teeseremoniaa ja bucchalaismunkkien meditaatioharjoituksia. Perinnetiedon mukaan matcha-tee auttoi munkkeja keskittymään ja edistämään mielenrauhaa. Japanilaisessa teeperinteessä matcha on kaikkein arvostetuin tee, koska sen terveydelle edulliset vaikutukset ovat äärimmäisen monipuoliset. Matcha-teetä ei tarvitse suodattaa, vaan jauhe liukenee kokonaan esimerkiksi veteen. Näin myös teen sisältämät ravintoaineet tulevat paremmin käytetyksi. Matcha sisältää antioksidantteja kuten K- ja C-vitamiinia, flavonoideja, vitamiineja sekä piristäviä alkaloideja kuten kofeiinia, teobromiinia, L-teaniinia ja teofylliiniä. Monipuolisesta matchasta valmistetaan myös jääteetä ja sitä voi käyttää monella eri tavalla ruoanlaitossa.    

Tässä aamujen pelastus kaikille niille, joiden vatsa ei kestä aamukahvia! Tämä matchalla maustettu pehmeä jogurtti antaa kunnon potkun takkuiseenkin aamuun! 🙂

    

matchajogurtti.jpg

 

   Näin valmistat matcha-jogurtin herkkullisine lisukkeineen:  

  • 1tl matchaa
  • 2dl turkkilaista jogurttia
  • 1tl hunajaa
  • 1tl öljyä
  • kourallinen saksanpähkinöitä
  • kourallinen vadelmia

 Sekoita vispilällä teelusikallinen matchaa jogurtin sekaan. Mausta hunajalla. Kuumenna paistinpannu ja laita pannulle loraus öljyä. Paahda saksanpähkinät nopeasti pannulla. Kasaa ainekset kulhoon ja nauti vaikkapa piristäväksi aamiaiseksi tai välipalaksi!  

 

Koti Ruoka ja juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.