JOULUCROISSANT
Jouluun on enää pari kuukautta. Ruokakaupassakin näkyi jo kauppiaita pinoamassa joulusuklaapaketteja isoihin kasoihin, ja joulukalentereitakin myydään jo. Joten on siis kai täysin sallittua alkaa jo fiilistellä joulua – hyvää vastapainoa tälle mustalle tihkusäälle 🙂 Joulutorttu on yksi perinteisimmistä jouluherkuista, mutta ajattelin että tänä vuonna torttu voisikin olla croissantin muodossa!
Eli saanko esitellä; mehevä, luumuinen ja kermainen joulucroissant, olkaa hyvät! Kerman voi tietysti jättää pois, maistoin ilmankin ja hyvää oli.
Näin valmistat 6 joulucroissanttia
- 1 tölkki valmista Danerolles-croissant taikinaa
- luumuhilloa
- 1 muna
- purkki kermaa
- 1tl vanilliinisokeria
Lämmitä uuni 200 asteeseen. Avaa Danerolles-paketti ohjeiden mukaan. Avaa taikina ja erottele kuusi kolmiota. Levitä jokaiseen kolmioon luumuhilloa ja rullaa kiinni. Voitele pinta kananmunalla ja paista uunin keskitasolla 10-15min, kunnes pinta on saa kauniin värin. Vatkaa kerma ja mausta se vanilliinisokerilla. Kun croissantit ovat jäähtyneet, leikkaa ne halki ja täytä kermalla.
Mukavaa perjantaita! xx