Bataattihamppari mustapapupihvillä ja raikkaalla fetadipillä!

 

Kun yrittää vältellä turvottavia ja rasvalla kyllästettyjä kesäruokia, on se välillä todella vaikeaa. Nyt tulee resepti hieman erilaiseen purilaiseen, jossa höttöinen sämpylä on korvattu paahdetulla bataatilla ja rasvaa tihkuvat pihvit ruokaisilla mustapapupihveillä! 🙂 Valmista bataatit ja raikas fetakastike ohjeiden mukaan ja lopuksi lado bataatin ja pihvin väliin salaattia, tomaattia, fetakastiketta ja cheddarjuustoa. Tarjoile vaikkapa coleslaw-salaatin tai bataattiranskalaisten kera tai syö sellaisenaan 🙂 Niin ja mustapapupihvit nappasin suoraan Stockan herkun tiskiltä ja paistoin pannulla oliiviöljyssä!

 

bataattiburgeri.jpg

 

 

Bataatit:

Lämmitä uuni 225 asteeseen. Pese bataatit ja leikkaa 1cm levyisiä kiekkoja. Asettele kiekot pellille ja sivele oliiviöljyllä. Rouhaise päälle suolaa. Paista 20 min.

Fetakastikkeseen sekoita keskenään:

  • 2dl turkkilaista jugurttia
  • pala murennettua fetaa
  • 0,5dl silputtua korianteria
  • puristus sitruunamehua
  • rouhaisu suolaa ja mustapippuria

 

 

Tänään ehtii muuten vielä osallistua Exuviance-arvontaan! Huomenna arvotaan voittaja, olkaahan kuulolla!

Kivaa ja aurinkoista maanantaita!  xx

 

koti ruoka-ja-juoma