BLACKBERRY MOJITO RECIPE
kuva: Raakel Ruohola
Olen jo ihan kesäfiiliksissä. Ajattelin tarjoilla vappuna mojitoja ja kokeilin vähän etukäteen, miltä karhunvadelma-minttu mojito maistuu. Raikas ja marjainen drinkki on kesää ja kevättä parhaimmillaan. Mojitohan on kuubalainen klassikkodrinkki, jossa on perinteisesti sokeria, vaaleaa rommia, limeä, soodaa ja minttua. Mielestäni hyvässä mojitossa tärkeintä on tuore minttu ja tuore lime – ja tällä kertaa lisäksi raikas karhunvadelmamehu. Tähän mojitoon ei minun mielestäni tarvitse lusikoida sokeria kukkuroittain, joten juoma pysyy kevyenä! Ja olen tullut siihen lopputulokseen, että seuraavan päivän päänsäryltä välttyy mitä vähemmän sokerisia juomia litkii illan aikana 😉
- puolikas rasia karhunvadelmia
- tuoretta minttua
- puolikas lime
- soodavettä
- loraus rommia
- ripaus luomuruokosokeria
Murskaa vadelmat ja siivilöi mehu, jotta drinkkiin ei tule siemeniä. Murskaa lasiin muutama limenpala sekä päälle tuoretta minttua. Älä murskaa minttua, sillä niin siitä tulee kitkerää. Kaada karhunvadelmamehu sekaan. Lisää ripaus sokeria ja loraus rommia. Kaada päälle soodavettä. Sekoita ja nauti! 🙂
Kimono: Rabens Saloner / Dots… Turku
Lasi ja lasinen pilli: Nature´s Design / Dots… Turku