Cashewkerma ja marinoidut mansikat
Cashewpähkinät sisältävät runsaasti proteiinia, hiilihydraatteja ja tyydyttymättömiä rasvahappoja, mutta etenkin kivennäisaineiden kuten sinkin, magnesiumin ja raudan suuri pitoisuus tekee pähkinöistä erityisen terveellisiä. Sinkki on tärkeää aineenvaihdunnalle, kun taas magnesium on mukana hermoston toiminnassa. 50g annoksesta cashewpähkinöitä saa peräti 20 prosenttia päivittäin tarvittavasta raudasta. Muihin pähkinöihin verrattuna cashewpähkinät sisältävät myös runsaasti foolihappoa ja K-vitamiinia joka vahvistaa luustoa ja edistää veren hyytymistä. Cashewpähkinöistä tehty kerma on maistuva vaihtoehto jäätelölle tai kermalle mansikoiden kera. Jos on kookoksen ystävä, voi sekaan lorauttaa veden sijasta myös kookosmaitoa. Tekovaihe kestää vain muutaman minuutin, kunhan cashewpähkinät on liotettu valmiiksi. Pähkinät voi laittaa likoamaan jo esimerkiksi edellisenä iltana, valmistaa kerman aamulla ja säilyttää jääkaapissa päivään tai iltaan, jolloin jälkkäri tarjoillaan! Helppoa!
Cashewkerma
- 2dl liotettuja cashewpähkinöitä
- 0,5dl vettä
- 1tl hunajaa
- hyppysellinen suolaa
- 0,5 tl vaniljajauhetta
Marinoidut mansikat
- 1dl silputtua minttua
- Purkki tuoreita mansikoita
- 1rkl hunajaa
- 2rkl sitruunamehua
Liota cashewpähkinöitä vähintään neljä tuntia, mieluiten yön yli. Lataa tehosekoittimeen pähkinät, vesi, hunaja, suola ja vaniljajauhe. Sekoita muutama minuutti kunnolla, kunnes seos on pehmeää ja kermaista. Laita jääkaappiin viilentymään pariksi tunniksi. Leikkaa mansikat paloiksi lautaselle. Lisää silputtu minttu, hunaja ja sitruunamehu ja sekoita. Laita marinoitumaan jääkaappiin pariksi tunniksi. Tarjoile jälkiruoaksi!