CHIC DINE

We love sundays

 

Turun makumaailma laajentuu taas. Käytiin meidän turkulaisen Food Clubin kanssa testaamassa Chic Dinen uutta Around the world -menua ja nappasin kuvia lemppariannoksistani ja kauniista tilasta.

Ravintolassa voi kokeilla vaikkapa modernia Toast Skagenia Skandinaviasta, kurpitsakeittoa tai miniburgeria jenkeistä, härkätartaria tai Saltimboccaa Välimereltä tai Massaman kanaa Aasiasta. Kaikki annokset tehdään modernilla twistillä. 

 

 

Viiden ruokalajin menu aloitetaan skandinavisella Toast Skagenilla. Modernilla twistillä koottu Skagen on todella kaunis annos. Perinteisestä poiketen leipä tarjoillaan voissa paahdettuina rapeina muruina, ja loput ainekset on koottu kauniisti annokseen. Raastetulla sitruunalla ja kurpitsankukilla koristeltu annos on niin nätti, että tätä tapaa voisi hyvin kokeilla joskus illanistujaisissa :) 

 

Seuraavaksi lähdetään jenkkeihin. Kermaisen pehmeä kurpitsakeitto saa potkua cajun-kreemillä. Ja tuo leipä. Miten ihmeessä siitä on saatu noin maukasta? 

 

 

Seuraava lempparini oli Välimeren Saltimbocca. Pitkään haudutettu vasikanposki sulaa suussa! Vierelleen se oli saanut rapeaksi paistetun parmankinkkupallon, salviaa, broccolinia ja rapeaa parmankinkkua. 

 

 

Välimeren teema jatkui jälkkärissä, kun lautaselle ilmestyi kahvia, marsalaa, kaakaota ja mascarponea. Kahvikupposen kanssa tämä oli juuri täydellinen päätös maukkaalle dinnerille. 

 

 

Koko menua ei suinkaan tarvitse ottaa, vaan siitä voi valita muutaman mieluisan. Viiden ruokalajin jälkeen ei jää nälkä isommallekaan miehelle, mutta annoskoot on kehitelty niin, että yksikin vie sopivan pikkunälän pois. Ravintola tulee jatkossakin tarjoilemaan mielettömiä makuja maailmalta, tulossa on kuulemma ainakin Afrikka ja Australia ;) 

 

Chic Turku Linnankatu 18

Kommentit

Anne Malia (Ei varmistettu) http://muotimielessa.blogspot.fi/

Oi että oli hyvää ja kivaa! Meidän ruokaseikkailut jatkukoot :)

Kommentoi