GLUTEENITTOMAT CHURROT JA SUKLAAKAAKAO
Churrot eli espanjalaiset munkkitangot ovat hyvä vaihtoehto perinteisille vappumunkeille! Churroja syödään Espanjassa (ja Serranon perheessä) aamupalaksi, mutta rapsakat ja herkulliset tangot maistuvat hyvältä koska tahansa. Munkkitangot valmistetaan tuulihattujen tapaan, pursotetaan ja paistetaan rapeiksi öljyssä. Herkulliset churrot dipataan paksuun suklaakaakaoon 🙂
Nämä churrot voi valmistaa perinteisesti vehnäjauhoon (2,5dl), mutta päätin kokeilla tällä kertaa gluteenittomia versioita ja hyviä tuli!
Tässä ohje!
- 2,5dl vettä
- 100g voita
- 1/4tl suolaa
- 2,5dl gluteenittomia jauhoja
- 2 kananmunaa
- 1tl situunankuorta
- 1l rypsiöljyä
- 1dl sokeria
- 1dl kanelia
Mittaa kattilaan rasva, vesi ja suola. Kiehauta ja nosta sivulle. Sekoita jauhot joukkoon ja jatka sekoittamista voimakkaasti, kunnes taikinasta tulee kiinteä pallo. Jäähdytä taikinaa hetki. Riko toiseen kulhossa munien rakenne rikki ja kaada lämpimän taikinan joukkoon. Tässä vaiheesa voit myös lisätä sitruunankuorta jos haluat. Sekoita kunnolla ja laita taikina pursotinpussiin. Kuumenna öljy kattilassa tai padassa 170-180 asteeseen. Pursota taikinasta noin peukalon paksuisia ja 10cm pitkiä tankoja varovasti öljyyn. Voit katkaista tangot vaikka saksilla. Paista kerrallaan enintään viisi tankoa molemmin puolin kauniin ruskeaksi. Nosta churrot reikäkauhalla talouspaperin päälle ja kääntele churrot lämpimänä sokeri-kaneliseoksessa. ps. Pidä kattilan kantta lähellä jos öljy kuumentuu liikaa ja alkaa palaa.
Suklaakaakao
- 5dl täysmaitoa
- 1dl tummaa kaakaojauhetta
- 0,5 dl sokeria
- 100g tummaa suklaata (70-80%)
Kuumenna maito kattilassa. Siivilöi joukkoon kaakaojauhetta koko ajan sekoittaen. Lisää sokeri ja suklaapalat kuumaan seokseen. Kiehauta, nosta levyltä ja sekoittele kunnes jokainen suklaapala on sulanut.
Syödäänkö teillä tänä vappuna munkkeja vai jotain muuta? :)