Kaksi päivää Tukholmassa: Parhaat sisustusliikkeet ja ravintolat!

We love sundays

Tukholmaan on erittäin helppoa matkustaa laivalla tai lentäen, ja siksi se onkin yksi lempikohteistani viikonloppureissulle. Tärkeää minulle on myös se, että ohjelmaa ei ole liikaa. Muutama harkitusti valittu sisustusliike ja ehdottomasti etukäteen varattu pöytä ravintolasta. Sillä tavoin välttyy turhalta juoksemiselta ja stressiltä (ja nälkäkiukulta kun mihinkään ei mahdukaan syömään). Tässä omat vinkkini onnistuneeseen Tukholmanreissuun! Kaikki vinkkilistassa olevat ravintolat, kahvilat ja sisustusliikkeet ovat lyhyen matkan päässä toisistaan, joten kaikki nämä on mahdollista sisällyttää kahteen päivään. Ja lopun ajasta ehtiikin istumaan vaikka viinilasillisella ;) 

 

Ravintolat ja kahvilat:

 

1. Terveellistä lounasta tai aamiaista: Kaffeverket, Sankt Eriksgatan 88 (kuva Pinterest)

Trendikkäät tukholmalaiset käyvät lounaalla Kaffeverketissä. Listalta löytyy paljon terveellisiä annoksia; suosittelen kokeilemaan ruokaisaa lohisalaattia lounaaksi tai avocadotoastia aamiaiseksi.

 

 

2. Lounasta: Tysta Mari, Östermalms Saluhall

Herkullinen ja tuore toast skagen tai perinteiset lihapullat perunamuusilla ja puolukoilla. Hallissa hurahtaa helposti parikin tuntia hyvässä seurassa viiniä lipitellen!

 

3. Illallista: B.A.R., Blasieholmsgatan 4A (kuva B.A.R.)

Ostereita ja kuohuvaa alkupalaksi, pääruuaksi vaikkapa simpukoita herkullisessa liemessä ranskalaisten kera. Tiskiltä voi myös valita haluamansa kalan ja siihen lisukkeet! Nam! Muista varata pöytä etukäteen, sillä rento ja suosittu ravintola on usein buukattu täyteen.

 

4. Kahvia, tapastyylisiä liha-annoksia tai illallista: Taverna Brillo, Sturegatan 6 / Humlegårdsgatan 19

Matkalla Bruka Designin myymälään kannattaa seurata kadulle tulvivaa kanelipullan tuoksua :) Pullat olivat taivaallisia. Tavernasta saa myös lounasta ja illallista!

 

 

Sisustusliikkeet:

 

1. Bruka Design, Humlegårdsgatan 1

Harakan unelma. Kultaa, kultaa ja kultaa...

 

2. Svenskt tenn, Strandvägen 5

Suosittu Svenskt tenn oli tupaten täynnä asiakkaita. Liikkeessä jonotetaan hyvää palvelua vuoronumeroilla. Ihania maljakoita, kynttilänjalkoja ja kankaita! Käynti Svenskt tennillä sai minut ajattelemaan värejä täysin eri tavalla, ehkä kaiken ei tarvitsekaan olla niin valkoista ja harmaata? 

 

3. Designtorget, Sergelgången 29

Pientä ja isoa sisustustavaraa lampuista hyllyihin ja joululahjoihin. 

 

Toivottavasti tykkäätte! Onko teillä jotain hyviä vinkkejä Tukholmaan? :)

 

Kommentoi