KUORI

We love sundays

Turkuun avattiin eilen uusi ravintola. KUORI on Turun Kauppahallissa sijaitsevan Roots Kitchenin perustajan uusin kasvisravintola. Käyn Rootsissa viikottain lounaalla, ei vain siksi että se on kasvisruokaa, vaan siksi koska ruoka on ihan tajuttoman maukasta. Itämaisten mausteiden, tuoreen leivän ja paahdetun bataatin tuoksu on vastustamaton. Kuten Roots Kitchenissä, uudenkaan ravintolan kasvisruokia ei uiteta kermassa tai voissa. Ja mukana on aina joku proteiininlähde. Monet kasvissyöjätkin voivat syödä epäterveellisesti, sillä makua yritetään saada juurikin kermalla ja voilla. Rootsissa ja Kuoressa käytetään enemmän öljyjä, mausteita ja esimerkiksi sitruunaa tai limeä. Suolaakin kasvisruoassa saa minusta olla, sen ei tarvitse olla mautonta. 

 

 

No mutta asiaan, eli SIIHEN RUOKAAN. Kävin heti eilen avajaispäivänä lounaalla - tarjolla oli maukas falafelbaari, joka piti sisällään minttujogurttia, avocadohernedippiä, hummusta, tahinikastiketta, coucoussalaattia ja taboulehia. Vaihtoehtona oli lämmin porkkana-inkiväärikeitto paahdetuilla kikherneillä. 

 

 

Kuoren sisustus oli mielestäni ihana. Kalanruotoladonnalla tehdyt vihertävät kaakelit tiskeillä ja PALJON viherkasveja. Innostuin niin tilan vehreydestä, että ajoin samantien Plantageniin ostamaan kotiinkin pari uutta viherkasvia :) Kuori tulee aloittamaan ravintolatoiminnan myös iltaisin, kunhan alkoholiluvat saadaan kuntoon. Ruoka tulee olemaan samanlaista kuin Rootsissa, mutta upgreidattuna versiona. Ja kaikki viinit ovat tietysti vegaanisia. Sitä odotellessa!

 

 

 

Niin ja tämä ei ollut maksettu mainos. Menkää itse maistamaan!

- KUORI FOOD AND WINE - Hämeenkatu 8 -

 

 

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.