KURPITSARISOTTO
Risoton valmistus on terapeuttista puuhaa. Risottoa hämmennellessä siemailen yleensä viiniä ja kuuntelen musiikkia. Tai jutustelen vieraiden kanssa. Kiireessä risottoa ei kannata alkaa valmistaa, vaan siihen kannattaa varata kunnolla aikaa.
Tein viime viikolla purkillisen myskikurpitsasosetta. Puolet siitä päätyi ihanaan kurpitsapuuroon, jonka resepti löytyy täältä. Kurpitsasose säilyy jääkaapissa purkissa kuitenkin muutaman päivän, joten viikonloppuna loppu sose pääsi risottoon. Tulikin aivan superhyvää ja kermaista risottoa, joten jaan nyt risotonkin ohjeen täällä. Tämän risoton salaisuus on proseccossa ja hyvässä juustossa.
Näin valmistat kurpitsarisoton kahdelle:
- 2dl carnaroli-riisiä
- 3 salottisipulia pieniksi kuutioituna
- iso pala voita ja loraus oliiviöljyä
- 2,5dl proseccoa
- n. 2-3dl kasvislientä
- 100g grana padano -juustoa raastattuna
- 2dl kurpitsasosetta
- rouhaisu mustapippuria (voi jättää myös pois)
- suolaa maun mukaan
Lorauta kattilaan oliiviöljyä ja pala voita. Kuumenna ja kuulota sipulit. Voit antaa sipuleiden porista muutaman minuutin miedolla lämmöllä, jotta ne pehmenevät kunnolla. Kuullota riisi. Kaada joukkoon prosecco ja sekoita kunnes se on imeytynyt. Risoton kypsyminen kestää noin 16-18 minuuttia. Kaada kasvislientä osissa ja hämmennä kunnolla. Kun kasvisliemi alkaa olla melkein imeytynyt, lisää juustoraaste ja sekoita. Lisää kurpitsasose ja sekoittele. Maista riisin kypsyys – riisissä kuuluu olla vielä hieman purutuntumaa. Voit lisätä vielä kasvislientä jos risotto ei ole kypsää. Lisää suolaa maun mukaan ja tarjoile.
Joko muuten seuraat blogia FACEBOOKISSA? :)