Lauantai

We love sundays

 

Tämä lauantai on ollut erityisen kiva. Olen tehnyt vähän mitä huvittaa - ihan yksin.

Letittänyt hiukset nätisti vain omaksi huvikseni, nautiskellut cappuccinoa Turun uudessa Fazer Caféssa, vaellellut Ruissalon tammimetsässä, käynyt ostamassa viherkasvin uuteen ruukkuun, mallaillut uutta mattoani vähän joka puolelle. Lukenut sisustuslehtiä ja syönyt kanelipullia. Joskus sitä omaa aikaa vain kaipaa, etenkin syksyllä. Että saa tehdä justiinsa sitä mitä sillä hetkellä huvittaa, tai vaan maata sohvalla katsoen vaikka kokonaisen tuotantokauden vaikka Downton Abbey -sarjaa. Siihen olen muuten ihan rakastunut. Niinä päivinä kun ei ole mitään tekemistä, tulee yleensä parhaimmat ajatukset. 

Tammimetsästä noukin aamulla kasan tammenterhoja. Sain idean, että laitan tammenterhon vaasiin ja kasvatan siitä pienen taimen. Nyt terhot ovat vesilasissa itämässä. Sen jälkeen (jos ne itävät) ne pääsevät omiin vaaseihinsa kasvamaan. En malta odottaa että pääsen näkemään pienet tammen alut :)

Terhojen kerääminen sen sijaan ei ollutkaan ihan niin helppoa kun oletin, sillä lehtiä oli jo tippunut paljon maahan, suurin osa terhoista oli mennyt parempiin suihin ja osa pilalla. Vähän väliä kuitenkin jostain kuului "kops" kun terho tippui puusta. Tunsin itseni ehkä vähän hulluksi yksin metsässä ryömimässä ja kuuntelemassa mistä terhoja tippuu ja mihin. Tässä parin tunnin saalis odottamassa. 

Svenskt tennillä on tarkoitukseen ihan omat hienot ekollon vaasit ja HM homelta löytyy muutama saman tyylinen. Itämisessä voi mennä parikin viikkoa, joten on vielä aikaa miettiä vaaseja. Onko kukaan teistä kokeillut kasvattaa tammea? 

 

 

Turkuun, vanhan apteekin tiloihin on muuten avattu tällä viikolla aivan ihana Fazer Café. Kävin siellä jo maistamassa cappuccinon ja haaveilemassa brunssista tai aamiaisesta. Ihastuin etenkin kauniiseen sisustukseen; marmoria, sinistä ja kultaa. Juuri niitä joita itsekin olen haalinut kotiini.

Kyllä turkulaisten nyt kelpaa!

 

 

Aurinko alkaa jo laskea ja on aika alkaa valmistautua illallista varten. Vielä pieni vilaus uudesta ruukusta ja matosta - ruukku sai sisälleen lankaköynnöksen Plantagenista, minusta köynnös on ihanan kevyt. 

 

 

Minkälainen päivä teillä on ollut? 

 

  • Ruukku: Zarro
  • Matto: HM home

Kommentoi