LAUTASELLINEN HYVÄÄ
Hyvässä salaatissa on mielestäni paljon makua ja jotain pientä extraa. Tykkään kasata salaattiin vähän kaikkea. Minusta on tärkeää että maut sopivat yhteen ja energiaakin löytyy, sillä muuten kuukahdan kesken päivän. 🙂 Tässä salaatissa makua ja ruokaisuutta tuovat hyvin maustetut ja paahdetut bataatit, sekä ihanan mehevät veriappelsiinit, appelsiinikastike ja raikas dippi!
Kauppalista:
- kvinoaa
- valmiita mustapapuja
- salaattia
- veriappelsiinia
- fetaa
- bataattia
- limeä
- turkkilaista jugurttia
- mausteita: kuivattua minttua, mustapippuria, valkosipulijauhetta, yrttisuolaa, suolaa
- hunajaa
- oliiviöljyä
Näin valmistat herkkusalaatin.
- Valmista kvinoa ohjeen mukaan ja bataatit, sekä dippi ja kastike. Laita dippi jääkaappiin maustumaan.
- Pilko salaatti ja sekoita se kulhossa kvinoan ja murennetun fetan kanssa.
- Kuori veriappelsiininpalat ja poista kalvo.
- Kasaa salaatti, mustapavut, veriappelsiini ja bataatti lautaselle. Lisää kastike.
- Lusikoi dippiä lautasen sivuun ja koristele korianterilla.
Paahdetut bataattikuutiot
- bataattia
- yrttisuolaa
- mustapippuria
- valkosipulijauhetta
Lämmitä uuni 200 asteeseen. Kuori ja pilko bataatit kuutioiksi. Mausta lorauksella oliiviöljyä, rouhaisulla mustapippuria sekä valkosipulijauhella ja yrttisuolalla ja laita uuniin kunnes bataatti on pehmeää (n. 30min).
Jugurtti-minttudippi. Sekoita oman maun mukaan:
- turkkilaista jugurttia
- kuivattua minttua
- hunajaa
- ripaus suolaa
Kirpeä salaatinkastike. Sekoita oman maun mukaan:
- loraus oliiviöljyä
- limen mehua
- appelsiinin mehua
- hunajaa