Madridissa - Mercado de San Miguel

We love sundays

 

Lomailin Madridissa viime viikolla. Neljässä päivässä ehti hyvin tutustua kaupungin nähtävyyksiin, kattoterasseihin sekä ruoka- ja juomakulttuuriinkin. Lukemattomien tapasten, sangriakannujen ja paellojen jälkeen voin kuitenkin sanoa, että Madridin parhaan ruokapaikan tittelin vie vanha kauppahalli. Mercado de San Miguel on ruokataivas! 

 

 

 

 

Taivaallisia tapaksia, lihoja, ostereita, juustoja ja churroja myydään kappaleittain noin kahden euron hintaan. Niitä voi napostella yksi kerrallaan ja siirtyä seuraavalle mielenkiintoiselle tiskille hakemaan uutta. Tai sitten espanjalaiseen tapaan: haetaan pöytä täyteen erilaisia tapaksia, kannu sangriaa, nautitaan seurasta ja makuelämyksistä kovaan ääneen rupatellen ja käsiä heilutellen.

 

 

 

 

Istumalla herkkujen ääreen voi olla varma siitä, että saa seuraa. Heti kun pöllähdimme halliin sisään viittoi harmaahapsinen espanjalaispappa meitä pöytäänsä, sillä halusi ystävällisyyttään tehdä meille tilaa. Yhteistä kieltä ei ollut, mutta vaihdoimme silti muutaman sanan kunnes pappa jatkoi matkaansa. Seura vaihtui sitä mukaa kun pöytään tuli tilaa, ja tunnit kuluivat kuunnellen mitä ihmeellisimpiä ja hauskempia tarinoita. Olo oli niin kotoisa, että unohti olevansa ulkomailla vieraassa kaupungissa! 

 

 

 

Jokainen suupala sai sulkemaan silmät ja vain ihmettelemään, miten onkaan ylipäätään elänyt ennen näitä tapaksia?? Vähän väliä sai ihmetellä, mitä kaikkea leipäsissä olikaan päällä, tai miten joku on voinut keksiä moisia makuyhdistelmiä jotka sopivat niin epätäydellisen täydellisesti yhteen. Ja kun lasi sangriaa ja viiniä maksaa reilut kaksi euroa, ei voi muuta kun todeta olevansa hyvin onnellinen!

 

 

 

 

 

Madridilaiseen tapaan ilta kuuluu päättää (pikkutunneilla) dippamaalla churroja lämpimään ja paksuun kaakaoon. Pikavisiitti kauppahallissa venyikin lopulta iltamyöhään istuen, jutellen ja maistellen ruokia ja juomia - kunnes putiikit alkoivat sulkea oviaan ja valot sammuivat yksi toisensa jälkeen. Jos jonkun paikan kanssa voisi mennä naimisiin, epäilemättä se olisi tämä kauppahalli. Palanen sydämestäni jäi kauppahallin kujalle ja se on haettava takaisin. Sanon siis näkemiin - en hyvästi.

 

/Visiting Mercado de San Miguel in Madrid

Kommentit

samsara (Ei varmistettu)

Hei, löysin Madrid-googlauksella blogisi. Täällähän on pakko käydä, näyttää ja kuulostaa ihanalta, olen menossa syyskuun lopulla Madridissa pistäytymään. Tuli ihan vesi kielelle, kiitos vinkistä :)

Sunday
We love sundays

Hei Samsara! Eipä kestä :) Kannattaakin varata reilusti aikaa näillä makuelämyksille :)

Mia K.
Voi taivas

Mä niin komppaan täällä :) Mun espanjan tapakset meni niin reisille, että ekaa kertaa farkkuni jumitti :D..... ruokaa kun ei voi olla koskaan liikaa... 

Kommentoi